Izvor:
18.06.2018 u 13:51
0

DECA GA OBOŽAVAJU: Ovaj robot zamenio je dadilju!

Kada dijete vidi ovog robota odmah ga prihvata kao prijatelja, kažu iz kineske kompanije koja ga prodaje za 1200 eura. iPal priča kineski i engleski, zna i viceve, a stiže i robot koji će biti društvo starijima.

Robot veličine djeteta, koji govori kineski i engleski, predaje matematiku, priča šale i predlaže igre predstavljen je nedavno u Šangaju, a zamišljen je kao pratnja najmanjoj djeci koja nemaju s kim da se igraju.

"iPal", visok poput petogodišnjaka, pokreće se na točkićima, ima savitljive ruke, na prsima mu je veliki tablet, a pokretljive oči su opremljene tehnologijom za prepoznavanje lica.

– Robot je zamišljen kao društvo djeci – rekao je Tinđija Huang, suosnivač AvatarMind Robot Tehnolodžika, razvojne kompanije koja je osnovana prije četiri godine, a sjedište joj je u Nankingu, na istoku Kine.

– Kada dijete vidi našeg robota odmah ga prihvata kao prijatelja, drugo dijete u porodici – rekao je.

Robot je bijele boje sa ružičastim ili plavim ivicama, po izboru, a roditeljima može omogućiti da razgovaraju s djetetom i da ga nadziru zahvaljujući senzorima pomoću kojih sluša i posmatra okolinu.

Cijena mu je oko 1.200 eura, a luksuzni model s većim ekranom i baterijom produženog vijeka trajanja dostiže i 1.720 eura.

Kolektiv.me
Foto: Thinkstock/JIRAROJ PRADITCHAROENKUL

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter