Izvor:
10.09.2017 u 14:06
0

USKORO I KOD NAS: Nova aplikacija preti da ugrozi popularnost Fejsbuka!

Tim koji je početkom 2015. godine aplikacijom Meerkat pokrenuo trend video prenosa uživo na društvenim mrežama, ima novu hit aplikaciju koja bi, barem kada je reč o tinejdžerima, mogla da predstavlja opasnu konkurenciju Facebook-u i Snapchat-u.

Houseparty je aplikacija za video razgovore više korisnika, koja je postala toliko popularna, da u Facebook-u rade na njenoj kopiji, a ove jeseni mogli bismo da dobijemo aplikaciju Bonefire sa sličnim opcijama.

Iako broj korisnika Houseparty-ja nije veliki u poređenju sa Snapchat-om i pogotovo Facebook-om i koristi je oko 20 miliona pretežno tinejdžera, uz ovu aplikaciju korisnici provode mnogo vremena. Poređenja radi, dok korisnici Snapchat-a na ovoj aplikaciji prosečno dnevno provode oko 30 minuta, a na Facebook-u, Instagram-u i Messenger-u oko 50 minuta, prosečno vreme korištenja Houseparty-ja je 51 minut.

Zakerberg ovaj tip aplikacija smatra zanimljivim jer obuhvata dva velika trenda na društvenim mrežama –videorazgovore i povezivanje grupe prijatelja.

Zanimljivo, za razliku od Instagram-a i Snapchat-a, u javnosti se nisu pojavile informacije o tome kako je Facebook zainteresovan za kupovinu ove aplikacije, već su se odmah odlučili da razvijaju konkurentske aplikacije.

Sima Sistani, jedna od osnivačica Housparty-ja, kaže da mladi vole njihovu aplikaciju jer na njoj mogu biti ono što jesu, a ne neka ulepšana i filtrirana, odnosno lažna verzija za javnost, za razliku od npr. Facebook-a na kojem veliki broj korisnika objavljuje statuse i fotografije samo da impresionira prijatelje i pokaže se u drugačijem svetlu.

Videćemo da li će broj korisnika ove aplikacije rasti i da li će ona uticati na Bonefire, koji Facebook uskoro predstavlja.

Izvor: b92.net
Foto: Twitter/Poslovnisvijet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter