Izvor:
08.06.2016 u 23:40
0

KO ZNA ŠTA ĆE NAM SVE REĆI: Nova aplikacija omogućava da komuniciramo sa biljkama (VIDEO)

Prevedite svoju poruku na jezik biljke, a ona će vam odgovoriti.

’Studio 99’ koji je Majkrosoft osmislio za istraživanje omogućio je ljudima da komuniciraju sa svojim biljkama. Kada kucate na svom kompjuteru koji je u konekciji sa senzorima koji su povezani sa biljkom, program ’Project Florence’ prevodi vaše reči na jezik koji biljke razumeju zatim vam njen odgovor prevodi na engleski jezik.

Jedna od glavnih naučnica objašnjava kako zapravo biljke pričaju. Kako navodi, oni koristesenzibilitet biljaka u različitim svetlosnim frekvencijama i koriste ga kako bi izazvali reakciju biljaka putem manipulacije, zatim porede sličnosti biljaka i jezika prirode.

Kada posebnim programom šaljete poruku za biljku prvo se ocenjuje da li je poruka pozitivna ili negativna zatim se prevodi u svetlo koje pada na biljku izazivajući odgovor, objavio je PSFK.

Kada treperi crvena lampica obično je u pitanju prijateljski pozdrav, ta vrsta svetla izaziva biljku da cveta. Onda mašina dekodira odgovor biljke pomoću senzora na listovima, korenju, u zemlji i vazduhu. Softver prevodi signale biljke.

Iako ceo projekat teži konceptualnoj umetnosti i intelektualnom eksperimentu ima veliku tendenciju da preraste u budućnost agrikulture. Zamislite koliko bi uzgajivačima značilo da dobiju poruku kada god su njihove biljke žedne ili ugrožene od drugih vrsta.

Mnogi stručnjaci su radili na ovom izumu, a Majkrosoft planira da nastavi istraživanje u ovoj oblasti ovog leta.

Pogledajte video:

Izvor : BizLife
Foto: Vimeo Printscreen/ helene stainer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter