Izvor:
20.05.2016 u 22:46
0

ISTRAŽIVAČI OTKRIVAJU: Evo kako sprečiti TOPLJENJE SLADOLEDA

Letnja muka s rukama lepljivim od istopljenog sadoleda koji curi niz kornet, mogla bi da postane prošlost jer britanski istraživači kažu da su otkrili sastojak od kojeg će se sladoled topiti sporo. Protein čija je oznaka "BslA", a prirodno ga ima u nekim namirnicama, pomaže da se sastojci sladoleda dobro pomešaju i da bude otporniji na topljenje.

Taj protein povezuje vazduh, mast i vodu, te to čini i u sladoledu, stvarajući super-glatku konzistenciju – objavio je Univerzitet u Edinburgu.

Taj sastojak koji su usavršili istraživači škotskih univerziteta u Edinburgu i Dendiju, može biti dostupan u roku od tri do pet godina. On može da pomogne i da sladoled kada je čvrsto zamrznut, ipak bude kremast i gladak, bez zrnastih kristala leda. Uz to, zahvaljujući tom proteinu, sladoled može imati manje kalorija i zasićenih masti, a sačuvati kvalitet, ukazuje istraživanje.

Beta
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter