Izvor:
21.11.2019 u 21:32
0

NAPUNITE TELEFON ZA TILI ČAS: OVO je najbolje i najsigurnije reženje! (FOTO)

Svi smo se bar jednom, ili više puta, našli u situaciji da treba negde da krenemo, a onda shvatili da smo zaboravili da napunimo telefon. Ovih nekoliko ideja i predloga mogu vam pomoći da izvučete maksimum iz kratkog vremena koje vam je na raspolaganju za punjenje.

Koristite originalne adaptere i kablove

Vaš pametni telefon će se brže napuniti ako koristite adapter i kabl koji su došli u paketu sa njim. To je često najbolje i najsigurnije rešenje.

Ako kupujete novi punjač, obratite pažnju na ampere. Na vašem punjaču verovatno piše nešto slično ovome: 5.0V->1A. Jedan amper struje biće dovoljan većini smartfona.

Ako punjač ima više ampera, brže ćete moći da napunite telefon. Ako ima manje, punjenje bi trebalo da bude sporije. Imajte na umu da je ovo samo okvirno pravilo.

Ne dirajte telefon dok se puni

Isključen telefon brže će se puniti nego uključen, kome je potrebna struja da bi pronašao Wi-Fi, uključio ekran ili locirao GPS. Ako je isključen, baterija nema drugog posla nego da se puni.

Aktivirajte način rada u avionu

Podesite telefon na avionski način rada i nemojte da ga koristite dok se ne napuni. Ekran je, po pravilu, među najvećim potrošačima baterije.

Uključite štedljivi režim rada

Uključite štedljivi režim rada dok punite telefon. Ovaj trik nije podjednako efikasan kao potpuno isključivanje ili avionski način rada, ali može dobro da posluži kad je potrebno da brzo dopunite bateriju, a, na primer, ne želite da propustite važan poziv.

Isključite sve što nije neophodno

Isključite sve osim mogućnosti telefoniranja i smanjite osvetljenost ekrana na najmanju moguću vrednost. Prvi na listi treba da budu Bluetooth, GPS, Wi-Fi i NFC. Dobro je i privremeno onemogućiti automatsko preuzimanje ažuriranja softvera. Suzdržite se od bespotrebnog "čačkanja" po ekranu.

Držite telefon na sobnoj temperaturi

Dok punite telefon, držite ga podalje od izvora toplote i materijala koji lako zadržavaju toplotu, kao što je tkanina. Nije dobro puniti telefon dok ga, recimo, držite u džepu ili ga ostavite na jastuku.

Koristite dodatnu bateriju za dopunjavanje

Eksterne baterije nisu preterano skupe, lake su i lako prenosive, a mogu odlično da posluže kad god se nađete daleko od utičnice ili kad imate trenutke praznog hoda tokom kojih možete da dopunite svoj telefon.

Šta bi trebatlo da izbegavate?

Ako na brzinu treba da napunite ili dopunite vaš pametni telefon, nemojte da ga povezujete na laptop. USB utičnice, po pravilu, sporije pune nego mrežna utičnica.

Takođe, u takvoj situaciji nemojte da punite bežičnim putem, ako baš ne morate. Iako je ta tehnologija značajno napredovala poslednjih godina, ipak i dalje zaostaje za punjenjem putem žice.

Izvor: B92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter