Izvor:
04.11.2019 u 20:38
0

HUAWEI BI USKORO MOGAO DA KORISTI ANDROID I GOOGLE APLIKACIJE! (FOTO)

Ministarstvo za trgovinu SAD bi u bliskoj mogućnosti moglo da malo ublaži sankcije koje su postavljene kompaniji Huawei.

Državni sekretar za trgovinu Vilbur Ros je u intervjuu za Bloomberg izjavio da bi licence koje omogućavaju američkim kompanijama da posluju sa Huaweijem trebalo da stignu veoma brzo.

– Poslato nam je 260 zahteva za te licence, što je mnogo više nego što smo očekivali – izjavio je.

Međutim, Ros je dodao da kompanije ne bi trebalo da očekuju da će svi zahtevi biti odobreni tek tako.

Kompanije bi trebalo da pretpostave da neće dobiti licencu – iako SAD planiraju da odobre popriličan broj njih.

Za sada nije saopšten spisak kompanija koje su tražile licencu, ali ove sankcije su sasvim sigurno najviše pogodile Google.

Huawei ne može da nudi nove telefone sa novom verzijom Androida koji dolazi sa Google aplikacijama sve dok su sankcije na snazi, a mogućnost apdejtovanja postojećih telefona će nestati kada privremena licenca istekne.

Ako bi Google dobio dugoročniju licencu, onda bi mogao da nastavi saradnju sa Huaweijem i stvari bi se vratile u normalu.

Izvor: Telegraf
Foto: pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter