Izvor:
21.10.2019 u 21:44
0

MOŽETE IGRATI NA RAČUNARIMA: Poznata igrica Blade Runner franšiza!

Fanovi Blade Runner franšize prethodnih par godina su bili u očajanju, pošto Blade Runner point-and-click avanturu iz 1997. godine nisu mogli da igraju na modernim računarima.

Nadu da će to ikada biti moguće ugasila je i izjava developera igre da su izgubili izvorni kod i da nema načina da se igra obnovi za moderne sisteme.

Studio Westwood, kreator Command&Conquer, koji je radio na igri, je ugašen, što znači da je bilo nemoguće da se bilo šta u vezu sa ovim naslovom pojavi.

Na svu sreću, posvećena zajednica modera se okrenula obrnutom inžinjeringu i uz pomoć softvera zvanog ScummVM postalo je moguće igrati je i doživeti fantastično iskustvo koje ona pruža, pišu mediji.

Fanovi iza ovog softvera su godinama radili na ovom projektu i drago nam je da su uspeli da spasu igru od potpunog zaborava. Ljudi iza ScummVM su takođe uspeli da načine druge stare naslove igrivim na novim mašinama, poput Monkey Island 2.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva/twitter/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter