KONTROLA PODATAKA: Google donosi sistem za proveru lozinki!

Google se za cyber sigurnost zalaže tako što lansira tri nove alatke koje korisnicima pružaju mogućnost da kontrolišu podatke koje dele, a kada koriste Google Maps, YouTube i Google Assistant.

Tako stiže incognito mod za Maps, koji bi u oktobru trebalo da obraduje Android korisnike, da bi kasnije stigao i na iOS, a znači da se podaci i lokacije ne čuvaju na Google nalogu korisnika, i ne mogu da se koriste kako bi se personalizovalo Maps iskustvo.

Kada je YouTube u pitanju, Google planira auto-delete funkciju koja podatke briše u intervalima koje korisnik izabere, pa podaci mogu da se čuvaju tri meseca, 18 meseci, ili dok korisnik ne odluči da ih ručno obriše. Na kraju, tu je i funkcija za Google Assistant-a, pa će korisnici moći da brišu pitanja i glasovne komande, a dovoljno je da izgovore “Hey Google, delete the last thing I said to you” ili “delete everything I said to you last week.“

Pored navedenih novina Google donosi i sistem za proveru lozinki koji će biti integrisan u već postojeći password manager, pa će korisnici moći brzo i jednostavno da proveravaju da li su im lozinke kompromitovane u nekom napadu, te da zamene slabe lozinke koje ugrožavaju bezbednost čuvanih naloga.

 

Izvor: b92.net
Foto: Pixabay.com/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro