Izvor:
27.09.2019 u 09:25
0

SINGAPUR: 300 robota čistača priča viceve na pet jezika!

Kompanija LionsBot iz Singapura proizvodi robote specijalizovane za čišćenje velikih prostora. Osim toga što su specijalizovani za različte operacije, ovi roboti su, zbog svoje interaktivnosti, veoma zabavni ljudima.

.Naime, LionsBot roboti umiju da budu veoma duhoviti budući da su programirani da pričaju viceve i to na pet jezika. I ne samo to, oni umiju da pjevaju i da repuju.

Nakon što im se "predstave" skeniranjem QR koda, ljudi mogu da im postavljaju razna pitanja, na koja će im roboti odgovarati na engleskom, mandarinskom kineskom, malajskom, tamilskom i japanskom.

LionsBot proizvodi čak 13 različitih tipova robota namijenjenih za izvršavanje različitih operacija kao što su usisavanje, pranje, ribanje, brisanje, prevoz opreme za čišćenje (do težine od 450 kilograma) ili odnošenje smeća.

Šest singapurskih firmi nedavno je angažovalo flotu od 300 ovih robota koji će ubuduće biti angažovani na čišćenju gradskih prostora i zabavljanju prolaznika, prrenosi B92.

Inače, svoje robote LionsBot iznajmljuje po cijeni od 1.350 do 2.150 dolara mjesečno.

Izvor: Nauka i tehnologija
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter