Izvor:
23.05.2019 u 08:27
0

HAUVEI NA MUKAMA: Mobilne mreže suspenduju naloge za ove pametne telefone!

Mobilne mreže u Aziji i Evropi obustavljaju narudžbe za Huavei pametne telefone nakon odluke SAD prošle nedelje da ograniče pristup kompanije američkoj tehnologiji. Uključivanje Huavei-ja na izvoznu crnu listu znači da kineska kompanija više ne može da nabavlja softver ili komponente od američkih dobavljača bez licence.

Postojeći uređaji su nepromenjeni, ali ograničenja ugrožavaju buduće Huavei proizvode i njegovu vodeću poziciju u izgradnji super brzih 5G mreža sledeće generacije. Vodafone (VOD), drugi najveći mobilni operater na svetu, saopštio je u sredu da je u Velikoj Britaniji zaustavio pred-narudžbine za Huavei Mate 20Ks (5G) pametni telefon. "Ovo je privremena mjera, dok je neizvjesnost vezana za nove Huavei 5G uređaje", izjavio je glasnogovornik kompanije za CNN Business. Najveći prevoznik u Velikoj Britaniji, EE, takođe odlaže uvođenje Huavei novih pametnih telefona. Kompanija je reklamirala Mate 20Ks u pregledu svoje 5G mreže prošle nedelje. Najbolji mobilni operateri u Japanu poduzeli su slične korake protiv drugog uređaja, Huavei P30 Lite, ranije u srijedu.

Telefon je trebao biti lansiran krajem ovog mjeseca. Vodeća japanska telekomunikacijska kompanija NTT Docomo (DCMII) objavila je da je prestala uzimati rezervacije za telefon i "razmatra utjecaj američkih ograničenja", izjavio je glasnogovornik Docomo Ioshikumi Kuroda. Konkurentski nosioci KDDI (KDDIF) i SoftBank (SFBTF) saopštili su da će odgoditi izdavanje novog Huavei telefona. Huavei bi mogao biti prva velika žrtva sukoba Kine s Amerikom Huavei bi mogao biti prva velika žrtva sukoba Kine s Amerikom Suspenzija naloga je prvi opipljivi dokaz da je poslednja eskalacija kampanje protiv Huavei-ja na osnovu nacionalne bezbednosti nanela štetu kompaniji. Huavei je preuzeo Apple (AAPL) prošle godine da bi postao svetski broj 2 za pametne telefone iza Samsung-a, a oslanja se na tržišta izvan Kine za polovinu svoje prodaje. Zabrana izvoza u SAD prisilila je Google (GOOGL) da isključi nove uređaje Huavei-a od Android ekosistema. Privremeno odlaganje od strane US Commerce Department-a omogućava Google-u da servisira postojeće Huavei uređaje u narednih 90 dana.

– Istražujemo koliko je veliki uticaj i odlučili da odložimo prodaju – rekla je glasnogovornica KDDI Reiko Nakamura.

SoftBank procenjuje "da li možemo da prodamo proizvode našim kupcima bez brige", rekao je portparol Iusuke Abe.

– S obzirom na situaciju … odlučili smo da odložimo prodaju – dodao je Abe.

Portparol EE rekao je da kompanija radi sa Huavei-jem i Google-om i dodao da će kompanija pravovremeno obezbediti ažuriranja o budućim pametnim telefonima.

– Mi cenimo naše bliske odnose sa našim partnerima, ali prepoznajemo pritisak koji su neki od njih podložni, kao rezultat politički motivisanih odluka," izjavio je portparol Huavei za CNN Business.

– Uvjereni smo da se ova žalosna situacija može riješiti i naš prioritet ostaje da nastavimo sa isporukom tehnologije i proizvoda svjetske klase našim kupcima širom svijeta." Šta je Huavei uradio kako bi sletio u takvoj toploj vodi sa SAD? Šta je Huavei uradio kako bi sletio u takvoj toploj vodi sa SAD? Kao i 85% svetskih pametnih telefona, Huavei uređaji rade na operativnom sistemu Android i pristupaju popularnim aplikacijama i uslugama kao što su Gmail, IouTube i Google Maps. Gubitak Google ekosistema čini Huavei uređaje mnogo manje privlačnim za međunarodne potrošače. Izgubili bi operativni sistem Android i pristupili prodavnici aplikacija Google Plai. Štaviše, aplikacije trećih strana kao što su vožnja i platforme za dostavu hrane oslanjaju se na usluge kao što su Google mape. Te aplikacije ne bi funkcionisale na prekidu telefona od Google usluga. Ioko Vakatsuki, Junko Ogura, Robert North, Brittani Gibson i Chris Liakos doprinijeli su ovom izvještaju.

Happytv.rs
Foto: Facebook/BestpriceNG

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter