Izvor:
26.02.2019 u 14:31
0

OD KINE I ŠANGAJA DO KIPRA: Izložba o Nikoli Tesii -“ Čovek iz budućnosti“ otvara se u petak u Nikoziji!

Izložba "Nikola Tesla – Čovek iz budućnosti" biće otvorena u petak u Nikoziji, prestonici Kipra, najavila je danas direktorka Muzeja Nikola Tesla Ivona Jevtić.

– U Nikoziji, na Nacionalnom sajmu, postavka koju čine makete i radni modeli Muzeja ''Nikole Tesle'' priča priču o Tesli kroz prizmu duha vremena, istorije njegovog života, dostignuća, najvaznijih pronalazaka i vizije koju je ostavio u nasleđe covecanstvu i koja ga čini čovekom iz budućnosti – rekla je Jevtić.

Prema njenim rečima, osim maketa i radnih modela koji prikazuju najvažnije Tesline pronalaske, izložbu prati bogat interaktivni sadržaj kao i dodatni programi poput VR aplikacije, i programa za najmlađe.

– Centralno mesto zauzima uvek atraktivni Teslin kalem od dva miliona volti, ali ne manje važni i atraktivni, pažnju privlače i indukcioni motori, brod na daljinsko upravljanje, maketa bežičnog prenosa energije – navela je ona.

Izložba u Nikoziji trajaće do 21. aprila. Slična postavka, koju čini tri tone muzejskih eskpnata od 26. januara gostuje u Japanu, u gradu Hofu u Muzeju nauke "Solar".

– Izlozba je potpuno oduševila Japance. Broj posetilaca rastao je iz dana u dan. Zbog velikog interesovanja u Muzej su stizale i organizovane ture iz obližnjih mest – rekla je Jevtić i dodala da će izložba trajati do 3. marta.

Jevtić je podsetila da je početkom godine završena izložba u Kini, u Šangaju, gde je skoro pola miliona ljudi videlo izložbu na kojoj su predstavjleni segmenti iz Teslinog života, njegove ideje i dostignuća kao doprinos savremenoj civilizaciji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter