Izvor:
28.07.2016 u 22:53
0

SAVRŠENA VEZA? Uz ove savete pokušajte da je dostignete

Sigurno ste sebi često postavili pitanje koji je to recept za idealnu vezu i kako nekim parovima uspeva da budu srećni. Postoje osnovni principi kojih treba da se pridržavate ukoliko želite stabilnu i dugotrajnu vezu. "Univerzalni" recept za uspešnu vezu i ljubav ne postoji ali pridržavanjem ovih tačaka ćete sigurno biti jako blizu idealne veze.

1. Poklonite jedno drugom vreme

Bez kvalitetno provedenog vremena udvoje, vaša veza neće opstati. Odvojite najmanje pola sata uveče, ili makar jedan dan mesečno kada ćete vas dvoje biti sami. Oboma vam je potrebna sigurnost. Dobra veza zasniva se na kompromisu i na obostranom uzimanju i davanju.

2. Poklonite partneru pažnju

Održavajte ravnotežu između zavisnosti i nezavisnosti. Kažite i pokažite svom partneru koliko vam je potreban, ali nemojte mu se “okačiti o vrat”, jer će tako imati osećaj da je uhvaćen u zamku.

Naterajte ga da vas sluša, tako sto ćete mu pokazati koliko cenite kad vas sluša sa punom pažnjom. Isto tako, pokažite interes kad on nešto govori. Većina muškaraca nije mentalno programirana za razgovore onako kako su to žene. Njima je potrebno više tišine i mira.

3. Seksualni život

Ne dozvolite da vaš seksualni život zamre. Čim primetite da “više nije kao nekad”, zapitajte se zašto i odmah preduzmite nesto da ponovo oživite strast. Naučite ga, poželjno je na samom početku, kako da vam pruži potpuni orgazam, jer je malo verovatno da će on sam pronaći način za to.

4. Poverenje

Poverenje je ključ na čemu se zasniva veza. Vrlo je važno imati poverenje u svakom smislu u vašeg partnera. Prikriveno nezadovoljstvo truje svaku vezu. Zato, ako vam nešto smeta, recite to odmah. Obično neka sitnica koja vas je prvo privukla kod partnera kasnije može da vam smeta. Naučite da volite i njegove vrline i njegove mane.

5. Razumevanje

Po nekim istraživanjima, potrebno je pet pozitivnih iskustava kako biste izbrisali jedno negativno. Zato, recite pet komplimenata posle svake grube reči, pet puta se nežno zagrlite posle svake svađe. Naučite da pregovarate i ponekad i popustite. Prihvatite stvari koje se mogu promeniti. Neke osobine su za ceo život i morate da se suočite sa tim. Ne zaboravite da ćete se oboje, kako vreme prolazi, menjati. Zato, čak i ako mislite da ga razumete, ili mislite da ste neke stvari raščistili, makar jednom godišnje proverite da li je neko od vas dvoje promenio mišljenje o nekoj, vama bitnoj, stvari.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter