Izvor:
18.03.2018 u 16:04
0

PROBLEM OSTVARENIH ŽENA: Ovo su stvari koje nikako ne želi da čuje od vas!

Moderne, nezavisne žene uglavnom vide kao okorele feministkinje koje mrze muškarce, ali se iza cele slike krije zapravo nešto potpuno drugačije.

Nezavisne žene su zapravo jake, sposobne pripadnice nežnijeg pola koje su ipak nežne i krhke, ali su dovoljno žilave da se bore za sebe i budu uspešne bez velike drame kada im pukne nokat, ili guma na automobilu jer imaju nešto što mamine i tatine princeze nemaju – svest o tome šta one sve mogu!

Kada naiđu na neku prepreku one nisu od onih što počnu da plaču, drame i traže pomoć, iako se toga nikad ne stide. One se uhvate u koštac sa problemom i za svaki problem imaju više alternativnih rešenja, pa koje upali. Sigurno vam se u razgovoru sa nekom ovakvom ženom desilo da dobijete neki hladni komentar koji vas je naveo da pomislite kako imate posla sa feministkinjom. Kako vam se ovo ne bi opet desilo, ovih 10 stvari nikako ne smete da kažete nekoj jakoj i sposobnoj ženi.

"Ideš sama?"

Kada čujete da je sama otišla na večeru ili u bioskop, ne poistovećujte sa igranjem frizbija za koji vam ipak treba partner. Nemojte joj upućivati tužan pogled pun saosećanja, jer njoj to ne treba. Ona se oseća dovoljno dobro da može da bude i sama sa sobom i samoća joj prija kako bi razbistrila glavu.

"On me upotpunjuje!"

Izvini, ali da li si bila samo polovina sebe pre nego si upoznala njega? Izjava da vam je potreban partner kako biste se osećali kompletni budu dozu sažaljenja kod jakih žena jer stvarate utisak osobe nesposobne da bude sama i stara se o sebi. Nezavisne žene prvo vole sebe, pa onda druge.

"Zašto si singl?"

Jednostavno je – zato što ona tako želi! Ima ona dobrih opcija, ali ne želi da se troši na vezu koja nema poentu. Voli da je okružena onima koji su pametniji i bolji od nje, i ako potencijalni partner ne može da im parira one nisu zainteresovane.

"On treba da plaća jer je muškarac"

Ko ne uživa u tome da ga s vremena na vreme časte? Ali, kada postane pravilo i kada počne da se podrazumeva, onda nestaje svaka čar. I žene rade i plaćaju račune. Nema potrebe da očekujemo da muškarac plaća kada smo sposobne za to i same.

"Ti si na gubitku"

Ne, prijatelju – ti si! Nije reč o tome da je neko previše samouveren ili uobražen. Nezavisna žena zna koliko vredi i ne pristaje ni na šta manje od toga.

"Ne bi trebala da…" ili "Ne možeš da…"

Čekaj, čekaj, čekaj! Ko si ti da njoj kažeš šta ona može ili ne treba da radi? Ko je uopšte merodavan za tako nešto? Nezavisna žena je svesna dobronamerne kritike i saveta, ali sve što prevazilazi granice toga i prelazi u pokušaj kontrole izaziva revolt i kontra reakciju kakvu ne očekujete.

"Mogu li da povedem mog dečka/muža/partnera?"

Ok je ponekad povesti partnera na kafu ili večeru sa nezavisnom ženom. Ali, kada su prilike poput večeri rezervisane za devojke, to nikako nije poželjno. Nije da ona ima problem sa vašim partnerom, samo je za nju nezamislivo da neko nije u stanju da par sati provede bez svog partnera.

Udeljivanje komplimenata koji je veličaju

Nezavisna žena želi da je poštujete zbog toga kakva je ne da je stavite na pijedestal i obožavate je. To joj ponekad stvara neprijatnost. Ona želi da neko prepozna i ceni njene kvalitete ne da je zbog toga stalno hvali.

"Dozvoli da to uradim za tebe"

Hvala, ali ne hvala! Ima i ona ruke i noge i nije joj problem da potraži pomoć kada joj stvarno treba.Slobodno joj ponudite pomoć i podršku, ali nemojte insistirati kada vam jednom kaže "ne", piše PopSugar.

"Potreban mi je on/ona"

Nezavisna žena želi, ali ne treba partnera. Ona na vezu gleda kao na pozitivnu stvar. Ceni veze koje joj se čine važnim u životu, ali ne ide u lov na partnera pod pritiskom da mora da ga nađe.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter