Izvor:
01.06.2016 u 14:24
0

LOŠE NAVIKE: Ovo su pokazatelji da se nalazite u ‘toksičnoj vezi’

Iako ponekad može biti teško da procenite da li vam veza ide u lošem pravcu, potrebno je s vremena na vreme zastanete i da razmislite da li ste zaista zadovoljni odnosom sa svojim partnerom.

Bračni terapeuti otkrivaju neke navike koje mogu biti upozorenje da se vaša veze ne kreće u dobrom pravcu.

Pročitajte pa procenite sami u kakvoj ste emotivnoj vezi:

1) Podsećanje na stare greške

Beleženje grešaka i svih svađa iz prošlosti je jako loše, savetuju stručnjaci. Ukoliko partnerove stare greške koristite kao municiju pri svakoj svađi to jako loše utiče na vaš odnos.

To je manipulativno, to podstiče gorčinu i odbija razgovor od sadašnjih problema uvek ga vraćajući u prošlost – kažu stručnjaci.

2) Zvocanje

Umesto da kažu šta ih muči i iznesu pravi problem, partneri često iznalaze sitne načine na koje stavljaju onom drugom na znanje da nešto nije u redu. Tako se prelazi polako u stanje konstantnog nezadovoljstva i obostranog zvocanja i svakodnevnog negodovanja. Ukoliko obe strane otvoreno komuniciraju onda nema potrebe za takvim ponašanjem.

3) Rešavanje problema kupovinom

Korišćenje materijalnih stvari kao način da se nadoknade prethodne greške može vam se učiniti kao rešenje ali verujte da je kratkotrajnog daha. Takav način ponašanja samo odlaže razgovoe i gura probleme pod tepih ali do sledeće prve prilike za svađu.

4) Emocionalna ucena

Ukoliko ne pokrećete svađu i raspravu jer se bojite da će to biti i kraj vašeg odnosa, to nije nikakvo rešenje. ,,Emocionalna ucena'' stvara nepotrebnu dramu i prisiljava ljude da potisnu svoja osećanja i prava, što zauzvrat dovodi do nepoverenja i manupulacije u vezi.

5) Ljubomora

Ljubomora je u nekim dozama i granicama normale, prihvatljiva i opravdana. Međutim, većina ljudi u vezama ne može da oceni kada to prelazi granice zdravog odnosa. Ukoliko partner nekoliko puta dnevno proverava gde ste, s kim ste i šta radite kao da vas ne poznaje onda to nije u uredi i ne treba da ostajete u tom krugu nepoverenja i lošeg odnosa.

HappyTv.tv
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter