Izvor:
26.10.2019 u 08:53
0

USPONI I PADOVI: Prva godina braka je najteža! (FOTO)

Prva godina mnogima je najteža, pogotovo ukoliko pre braka niste živeli zajedno s partnerom. Navikavanje da imate nekog pored sebe u krevetu, da delite kupatilo, kuhinju i da imate puno ozbiljnije obaveze karakteristike su prve godine braka. To je vreme koje mnogima označava da je zabava gotova i da sada morate da se ponašate ozbiljno. Seksolog Trejsi Coks dala je nekoliko saveta kako da budete srećni i prve godine braka.

Prvo, morate priznati da vam nije lako. Na taj način uklonićete pritisak koji je nastao i započeti razgovor s partnerom. Osim toga u braku uvek morate biti iskreni i otvoreni u vezi osećanja, bilo da su dobra ili loša. Zaboravite na titule. Termini gospođa i gospodin često mogu izazvati osećaj kao da vam je neko ukrao identitet.

Ne zaboravite da se zabavljate. Brak jeste ozbiljna institucija, ali i dalje ste ljudi iako ste u braku. U skladu s tim se i ponašajte. Radite sve ono što vas čini srećnim. Razgovarajte o tome šta očekujete jedno od drugog. Pokrenite razgovor i pitajte partnera: "Sad kada sam tvoja supruga, a ne samo devojka, očekuješ li nešto više od mene?"

Ne brinite ako vodite ljubav ređe. Ako vam je dosadno u seksu razgovarajte s partnerom da to promente kako biste imali što bolji seksualni život.

Ne zamarajte se idejom da će brak trajati zauvek. To nije tako. Ako ljubav prestane ili vaš partner napravi kardinalnu grešku uvek postoji razvod braka.

Ne morate imati zajedničke bankovne račune. Neki parovi imaju sreću da imaju potpuno isti stav prema novcu i načinu trošenja. Međutim nisu svi iste sreće. Odjednom ste u situaciji da finansijske odluke vašeg partnera utiču i na vas, što stvara ogroman pritisak na vezu. Stoga je bolje da se dogovorite oko vaših finansijkih obaveza, ali da imate odvojene bankovne račune.

Pošteno delite kućne poslove. Zapamtite u braku ne mora sve da radi žena. Dakle, ako jedno pere sudove, drugo usisava. Svako mora da ima svoje obaveze.

Družite se sa drugim bračnim parovima. Što više imate prijatelja koji su u srećnom braku to ćete više verovati da će i vaš uspeti.

I zapamtite – u braku ne mora sve da bude savršeno. Ponekad će vam partner nedostajati kada ode do prodavnice da kupi mleko, a nekada će vas izluđivati kada diše. Usponi i padovi u braku su sasvim normalni, ali trajni pad nije.

Izvor:Nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter