Izvor:
17.10.2019 u 19:16
0

STRUČNJACI ZA VEZE OTKRILI: Koje su najčešće greške u s*ksu?

Poznato je da seks ima mnogo zdravstvenih beneficija za naš organizam, ali takođe predstavlja vid zadovoljstva. Da li uživate u seksu sa svojim partnerom ili su možda vaši odnosi postali dosadni i ne možete da se u potpunosti prepustite?

Pratimo trendove

Čujete od svojih prijatelja da je u modi isporbati seks kao iz filma „50 nijansi sive“ i mislite: "Moj suprug bi voleo da imamo takav seks.“ Ili “Otkad su moji prijatelji probali seks sa seksi igračkama imaju boji seksualni život, tako ću i ja.“ Ovo je jedna od najvećih zamki koje su žene postavile sebi. Seks nije modna revija i trendovi ovde nisu bitni. Možete biti konzervativac u krevetu celog života ili možete sugerisati partneru na realizaciju novih fantazija – dobro je ono što najbolje funkcioniše u vašem sistemu i pruža vam zadovoljstvo.

Ne kažemo mu kada radi nešto pogrešno

Njegova milovanja uzrokuju vam nelagodu, ali ponašate se kao da je siguran da ide u savršenom pravcu. Gledate u plafon i želeli biste da bude gotovo, ali ne prekidate ga jer je uzbuđen. To je začarani krug. Kada partner otkrije da umesto da vam pruža zadovoljstvo, dugo je radio suprotno, osećaće se prevaren i slab kao ljubavnik. Zaista vole da im se prikaže, pokazujući im rukama ili rečima kako vam mogu ugoditi.

Sami radimo ono što želimo

Uživate u intenzivnom milovanju bradavica, pa na sličan način pokušavate da uzbudite partnera. Samo mu se to neće svideti. Ostavite svoja nagađanja, što uzbuđuje vašeg partnera, iza vrata spavaće sobe. U krevetu ga samo pitajte.

Prisiljavate sebe na seks

Jer vam je žao, jer će misliti da ga ne volite, jer će početi da traži druge žene … Mnoge žene pristaju na seks „radi mira“. Ne radite to, bolje recite svom partneru da se danas ne osećate raspoloženo za seks – i objasnite zašto. Prisiljavanje na seks prvi je korak ka raskidu.

Lažni orgazam

Neke žene misle da na ovaj način mogu više uzbuditi svog partnera, druge kažu da mu na taj način daju samopouzdanje, jer njihov orgazam je dokaz veštine. Samo gde u svemu tome razmišljate o sebi, gde su otvorenost i poverenje? Svaki seks sa lažnim orgazmom je izgubljeni seks, jer od njega nemate nikakvog zadovoljstva i udaljavate se od partnera.

Želimo da postignemo orgazam po svaku cenu

Vaginalni orgazam nije sve. Bliskost i zadovoljstvo zbog milovanja mogu vam pružiti puno zadovoljstva.

Fokusirate se na izgled

Umesto da se u potpunosti prepustite užicima, mislite da u tom položaju može videti vaše nabore na stomaku i da vaše poprsje više nije tako čvrsto kao što bi trebalo. Sve što vam treba je nekoliko sekundi takvog razmišljanja i odmah ćete izgubiti želju za seksom.

Razgovarate tokom seksa o bivšem

Čak i ako kažemo da je naš trenutni partner bolji u odnosu na bivšeg, on istog trenutka u glavi stvara slike šta ste radili u krevetu sa drugim momkom. Za muškarca u seksu, sadašnjost se računa, on se fokusira na nju i mrzi kada ga upoređujete sa bivšim. Ako želite da ga pohvalite ili mu predložiti da uradi nešto drugačije, samo mu recite – bez poređenja.

Razgovarate tokom seksa o bivšem

Čak i ako kažemo da je naš trenutni partner bolji u odnosu na bivšeg, on istog trenutka u glavi stvara slike šta ste radili u krevetu sa drugim momkom. Za muškarca u seksu, sadašnjost se računa, on se fokusira na nju i mrzi kada ga upoređujete sa bivšim. Ako želite da ga pohvalite ili mu predložiti da uradi nešto drugačije, samo mu recite – bez poređenja.

Fokusirate se samo na svoje zadovoljstvo

Biti sebičan u krevetu je kratkovidna strategija. Ako razmišljate samo o svom zadovoljstvu, pre ili kasnije vaš partner će se osećati obeshrabreno. On će se, naravno, usredsrediti na ono što je za njega ugodno, a ako svako od vas počne razmišljati samo o sebi, temperatura u vašoj spavaćoj sobi može drastično pasti. To neće uticati ni na vaš osećaj bliskosti.

Pitate se da li mu se stvarno sviđa

Da li preferira drugu poziciju? Da li je dosadno? Da li su moje veštine dovoljne? Ako ste stalno napeti, sigurno se nećete moći opustiti i osetiti pravu radost seksa. Nažalost, to se može videti. Vaš partner može pomisliti da se ne osećate prijatno ili da vam se ne sviđa. Dakle, umesto da se pitate ide li sve u redu, prepustite se svojim emocijama i budite spontani. Šta god da uradite ako je iskreno i autentično – sigurno će mu se svideti. Tehnike i veštine nisu baš bitne ovde – radi se o uživanju u bliskosti.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter