REŠENA MISTERIJA STARA KOLIKO I SVET: Šta žene zapravo žele od svog muškarca?

Često se postavlja pitanje „Šta žene žele?“

Istraživači sa Univerziteta u Gotingenu pronašli su odgovor na ovo vekovno pitanje. Šta žene žele?

Istraživači sa Univerziteta u Gottingenu udružili su snage da bi otkrili šta kod potencijalnog partnera traži žena. Istraživanje je sprovedeno pomoću aplikacije Clue među 68.000 ljudi u 180 zemalja. Zahvaljujući ovom istraživanju, naučnici su uspeli da utvrde koje su karakteristike važne za žene prilikom odabira partnera.

Dobili smo nedvosmislen odgovor. Žene, bez obzira na godine, mesto stanovanja i seksualnu orijentaciju, traže ljubaznost. Privlačno telo, prilično lepo lice, ambicije i finansijska sigurnost pokazale su se sekundarnim vrednostima pri izboru partnera.

Šta je zaista važno?

Suprotno izgledima, izgled i novac nisu najvažniji. Samo 22,3% žena smatra da su fizička privlačnost i saldo računa najvažnije odrednice u potrazi za drugom polovinom. 25.4% žena posebno obraća pažnju na to da partner prihvata istu religiju. Važan element bila je spremnost da bude roditelj. Čak 46,1% žena opisalo je to kao jedan od glavnih faktora prilikom izbora partnera. Međutim, najvažniji aspekt bez premca je karakter. Čak 88,9% ispitanika je ljubaznost istaklo kao najvažniju osobinu partnera. S jedne strane je iznenađujuće, ali sa druge strane je teško izgraditi trajan odnos bez ljubaznosti. Podrška je bila na drugom mestu, a inteligencija na trećem.     

Ljubaznost je poput gravitacije. Neophodna, ali ne i primetna dok ne nestane - prokomentarisala je rezultate dr Virdžinija J. Vitkam.

Ovo potvrđuje tvrdnju da izgled prolazi, a karakter ostaje. Na šta žene obraćaju pažnju? Ne možemo zaboraviti da je izgled važan element. Možda nije glavni faktor, ali kroz fizičku privlačnost obraćamo pažnju na drugu osobu. Koje su fizičke osobine bile najvažnije? Osmeh i oči! Ispada da ne postoji značajna silueta ili fizička energija, već elementi koji su primetni na prvi pogled. Oči su ogledalo duše, pa se uklapa u romantični kanon prisutan i ponavljan godinama.

 

 

Cosmopolitan
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro