Izvor:
04.10.2019 u 20:04
0

SAVETUJEMO: Kako da popravite manjak bliskosti u vezi?

Bez obzira na to koliko dugo ste zajedno, može se desiti da u nekom trenutku veze jednostavno nedostaje bliskosti i intimnosti. Evo kako da prepoznate te znakove i šta da uradite.

Parovi ponekad, bez obzira na to da li su zajedno mesecima ili godinama, upadnu u kolotečinu i gotovo neprimetno među njima nestane bliskosti. Jasno je da to nije dobro, a prvi korak ka poboljšanju je da primetite obrasce ponašanja koji pokazuju da među vama nedostaje intimnosti.

Ravnodušni ste prema partneru

Ravnodušnost je ubica bliskosti! Jako je važno da budete radoznali, da upoznajete sve različitosti među vama i da poštujete te razlike.

Ogorčeni ste

Ogorčenost definitivno nije prijatelj vaše veze, a nije pametno ni da krijete negativna osećanja od partnera. Ukoliko ne razgovarate o tome, vi ćete nastaviti da "gutate" loša osećanja sve dok jednom ne "eksplodirate" od nagomilanih negativnih osećanja…

Imate tajne

Jedini način da vratite bliskost među vama je da prestanete da krijete stvari jedno od drugog. Jaz među vama je velik koliko i vaša najveća tajna. Tajne među partnerima su savršena podloga za sve manje bliskosti među njima.

Niste "prisutni"

Ništa ne znači što provodite dosta vremena sa partnerom, ako niste zaista tu – ne slušate ga i ne posvećujete mu svoju punu pažnju dok ste zajedno. Budite prisutni, slušajte i gledajte da ono što govorite bude najiskrenije moguće.

Kako da "popravite" manjak bliskosti u vezi

Najpre, morate da počnete iskreno i otvoreno da razgovarate sa partnerom – ako je potrebno, i uz pomoć terapeuta.

Razgovorom pokušajte da utvrdite i koje navike su dovele do manjka bliskosti među vama, ali i one koje su uništile vašu seksualnu povezanost. Zatim zajedničkim snagama radite na tome da se rešite tih navika – i ne očekujte rezultat preko noći.

Mondo
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter