Izvor:
26.09.2019 u 12:35
0

ČESTO DOLAZI DO NESPORAZUMA: Zašto muškarci raskidaju sa fantastičnim ženama?

Teško je razumeti zašto partner prekine vezu kad izgleda da se sa partnerkom dobro razume, imaju ispunjen seksualni život, otvoreno pričaju o problemima.

Međutim, postoji određeni način razmišljanja i ponašanja muškaraca koji napuštaju samouverene, lepe i snažne žene.

1. Bio je pod pritiskom

Jeste li vi bili onaj tip osobe koja je često htela više blizine i nežnosti, više nego što je partner davao? Ili ste možda imali stalnu potrebu da popravljate vašu vezu i usavršavate je? Onda je verovatno neravnoteža u vezi dovela do toga da on oseća kako je pod stalnim pritiskom.

Nemojte tražiti krivicu u sebi!

Većini muškaraca je teško da se nose s emocionalnim pritiskom. A kad dobiju osećaj da sve što rade nije dovoljno dobro za partnerku, onda muškarci sami napuste i najsjajniju ženu.

2. Imao je osećaj da se stalno treba takmičiti

Ako muškarac u vezi ima osećaj da mu je žena konkurencija, počeće da oseća da nije dorastao izazovu, a i biće ugrožena njegova muškost.

Nekoliko primera? Konkurencija se može pojaviti u različitim slučajevima: na primer, kad se pred očima prijatelja ili poznanika počnete svađati oko toga ko je u pravu. Ili u finansijskom smislu, na primer, kad zarađujete više od njega i svojim opaskama mu to dajete do znanja. Muškarci se, uopšteno, teško snalaze u situacijama kad treba da partneriki predaju kontrolu – na primer, koji će film pogledati, gde će ići na sledeći odmor, u kojem će restoranu jesti… Naravno, to ne znači da će žena preuzeti stalnu kontrolu nad vezom. Radi se o zdravoj ravnoteži, te o tome da on nema osećaj da mu je partnerka konkurencija i da se stalno nadmeću.

3. Osećao je da ga premalo poštuješ

Za funkcionalnu vezu nije dovoljno tek poverenje – i međusobno poštovanje je i te kako važno. Muškarci moraju znati da njihova partnerka stoji u potpunosti uz njih. Inače, nije moguće da se totalno prepusti i preuzme rizike koji se javljaju u životu. Ako žena sumnja u sposobnosti muškarca ili ako on ima osećaj da ga ona ne smatra ozbiljnim, povređena je njegova muškost – a to vodi do toga da će on radije opet biti solo.

Izvor:glossy.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter