Izvor:
24.09.2019 u 20:59
0

MIT O „ONOM PRAVOM“: Na koji način nam uništava vezu? (FOTO)

Previše fatalističko razmišljanje

Ovakvo viđenje ljubavi je nezdravo jer ljudi s takvim uverenjima misle da se dobre osobine i dobre stvari jednostavno događaju, a zapravo one zahtevaju puno rada i truda. Ne postoji savršena osoba ni savršena veza. Svaki odnos ima svoje uspone i padove, kao i dobre i loše dane.

Pogrešna uverenja

Ako ste duboko uvereni da postoji jedna prava osoba za vas, moguće je da upropastite savršeno dobru vezu, jer slučajno pomislite da je ta osoba iz nekog razloga "kriva." Takođe, kada upoznate nekoga i čini vam se savršen, ako pogrešno mislite da zaista postoji savršena osoba, pobeći ćete već od prve mane

Postajete opsednuti kriterijumima

Ima li pločice i savršene zelene oči? Da li je studirao pravo ili ekonomiju? Sluša li "pravu" muziku? Ako mislite da su to kriterijumi prema kojima ćete naći pravu ljubav, vreme je da se probudite. Zapitajte se da li bi ostao uz vas u teškoj situaciji i ume li da vas nasmeje i sve će vam biti savršeno jasno.

Imate nerealna očekivanja

Čak i ako uspete da pronađete nekoga ko ispunjava sve vaše zahteve, vizija da postoji "onaj pravi" temelji se na filmovima i romanima u kojima je ljubav jedno od dva stanja – potpuna ekstaza ili potpuna agonija. U stvarnom životu to nije tako. Prava ljubav je i ekstaza i agonija i dosada. Prava ljubav je sve.

Statistike i pitanja

Uzmimo u obzir sve sitnice koje nam utiču na život kao na primer pitanje: hoćemo li ići liftom ili stepenicama, ili u koji ćemo red stati, teško da bi iko završio u vezi da postoji samo jedna ispravna osoba za njih, zar ne? Veza ne mora biti savršena da bi bila vredna truda. Umesto da se pitate "Da li je on pravi?", pitajte se "Podržava li me?", "Jesam li srećna kad sam s njim?" "Mogu li biti ono što jesam u njegovom društvu?", "Imamo li slične vrednosti?". Ako su vam svi odgovori da, prestanite da razbijate glavu glupim pitanjima i počnite da cenite to što imate i uživate u ljubavi.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter