Izvor:
15.08.2019 u 19:21
0

TEŠI I OHRABRUJE: Zagrljaj čuva vezu!

Ako vam je stalo do partnera, grlite se svakog dana, što češće i duže. Tako poručuju stručnjaci za veze i objašnjavaju zašto je zagrljaj toliko važan.

Najveći organ našeg tela je koža, a osnovni nagon svakog čoveka je kontakt kožom na kožu, što na većinu deluje umirujuće. Zagrljaj je uvek lekovit i, što duže traje, pruža vam osećaj da ste voljeni. Ume da uteši i ohrabri – kaže Sara Kuper iz Centra za ljubav i seks u Njujorku.

Kada se priljubite uz partnera, disanje se usporava, produbljuje i sinhronizuje.

Ne samo da deluje opuštajuće, nego i izaziva oslobađanje oksitocina, hormona i neurotransmitera, koji su povezani sa osećajem bliskosti i pripadanja. Zagrljaj snižava krvni pritisak i šalje našem telu poruku da je sve u redu, da možemo da se opustimo – dodaje Kuperova.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter