Izvor:
08.05.2016 u 02:20
0

ČITAJTE ZNAKOVE: Ako vam radi ovo znači da se POIGRAVA sa vama

Najgori deo manipulacije u vezi zapravo je to što vrlo često niste ni svesni da se to događa. Manipulativni ljudi “izvrću” vaše misli, dela i želje u nešto što bolje odgovara onome kako oni vide svet i vas oblikuju u ono što najbolje odgovara njihovim potrebama. Zastrašujuće, zar ne?

Na koje to stvari treba da pripazite kako biste bili sigurni da se to ne događa i vama pročitajte ovaj tekst.

Zbog njega se osećate krivom… zbog svega

Manipulacija uvek počinje krivicom. Ukoliko on može da vas ubedi da se osećate krivom zbog nečega što ste uradili (čak iako niste uradili ništa loše), onda on zna da ćete biti spremniji da učinite ono što traži od vas.

Zbog njega sumnjate u sebe

Zašto mu je tako lako da manipuliše? Zato što će da vas dovede do stadijuma u kojem više ne verujete u sebe. Tako je, manipulatori koriste nesigurnosti i upiru ih protiv vas. Oni konstantno ističu vaše slabosti kako bi vam “pokazali” da uz njihovu pomoć možete da budete bolji.

Čini vas odgovornom za njegove emocije

Manipulatori su ironični u smislu da provode dosta vremena “ubeđujući” vas da ne možete da vodite računa o sebi, a onda će da vas učini odgovornim za način na koji se oni osećaju. Ukoliko su tužni, vi ste krivi. Ukoliko su besni, opet ste vi krivi, jer ste učinili nešto loše (iako zapravo niste). Iako će konstantno da vam daje do znanja da niste u stanju da kontrolišete svoj život, jednostavno će vas kriviti i držati odgovornima oko emocija koje osećaju.

Uverava vas da želite ono što on želi

Na početku svake veze postoje određeni “zahtevi” i “pravila” s obe strane, ali kako se veza razvija i jača sasvim je normalno da će dolaziti do kompromisa. Šta nije normalno? Kada u potpunosti morate da stavite po strani ono što vi želite i što vam treba u pokušaju da udovoljite partneru. Ukoliko shvatite da se potrebe vašeg partnera ispunjavaju mnogo češće nego vaše, postoji velika šansa da ste u vezi s manipulatorom.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter