Izvor:
19.06.2019 u 06:58
0

LEKCIJE O SEK*U KOJE SMO NAUČILI GLEDAJUĆI SAMANTU DŽOUNS: Savršen muškarac ne postoji?

Lik Samante je najkontroverzniji u ovoj legendarnoj seriji. Ipak, dala nam je mudre savete o seksu, koje i dan danas treba da imamo u vidu. Serija “Seks i grad” nastala je 6. juna, sada već daleke, 1998. godine. Protagonisti su četiri žene, drugarice: Samanta, Šarlot, Keri i Miranda. One žive u Njujorku i pokušavaju da se ostvare kao samostalne i slobodne žene u gradu u kome nije nimalo lako održati ljubavne odnose.

Ako je Keri Njujork, Samanta je seks. Ona je simbolizovala liberalnu ženu, veoma uspešnu u poslu i bez emotivnog kajanja. Takva je Samanta. Seks je njena religija. U filmu “Seks i grad 2”, videli smo, čak, kako baca kondome na muslimane, koji su se drznuli da dovode u pitanje njenu seksualnu slobodu. Kao zvanična seks ikona serije, Samanta Džouns se pretvorila, u model liberalne žene, koja koristi seks u svoju korist, kako bi dobila ono što želi.

Sa svojom ulogom zrele žene, koja je samouverena i bez inhibicija, Samanta je pokazala da se ženska seksualnost ne završava u menopauzi, podsetila nas je da se najpikantnije seksualne fantazije nalaze tamo dokle doseže naša mašta, obrisala je mnoge seksualne tabue, u nekoliko nezaboravnih dijaloga. Pored nje smo naučili da najbolji prijatelj žene može da bude dildo, da ženska ejakulacija nije fantazija, da treba da se posvetimo tome da upoznamo svoje telo kako bismo osetile zadovoljstvo, da je najvažnija stvar na svetu ljubav prema sebi i da savršen muškarac, naravno, ne postoji.

Ove vredne lekcije i dan danas važe, iako je prošlo više od 20 god. od početka emitovanja serije, a filozofija Samante Džouns je i dalje potpuno očuvana, i u 21. veku. Podsetićemo se koje su to važne lekcije kojima nas je naučila Samanta, jedan od najharizmatičnijih likova u seriji, koja se i dalje gleda.

Imati seks sa bivšim partnerom je uvek loša ideja

Prema mišljenju Samante, nikada ne bi trebalo ponovo da budete u krevetu sa bivšim partnerom. Kako je ona sama jednom prilikom rekla: “Seks sa bivšim može da bude deprimirajuć. Ukoliko seks bude dobar, deprimiraćete se jer tako nešto više nemate u svom životu. Ukoliko seks bude loš, onda to znači da ste prosto spavali sa bivšim.” Drugim rečima, ukoliko se ispostavi da je seks sa bivšim loš, onda nema nikakvu poentu to što ste uradili.

Ljubav prema sebi je najvažnija

“Volim te, Ričarde, ali sebe volim VIŠE.” Možda najlegendarnija izjava Samante. Ovim nam je sugerisala da je u redu voleti druge, ali da nikada ne smemo muškarca da stavimo ispred nas samih. Veza sa Ričardom za Samantu je bila loša i zato je rešila da je okonča, bez obzira na to koliko je volela svog partnera.

Oralni seks može učiniti da se osećate moćno

Oralni seks može da bude demonstracija moći. Kako je to Samanta rekla: “Osećaj moći je neodoljiv. Možda ste vi na kolenima, ali su vam njegovi testisi u rukama.”

Savršen muškarac ne postoji

“Slušajte me: savršen muškarac je samo iluzija. Počnite da živite vlastite živote.” Amin.

U ovom životu, treba sve da probate

Od svih likova, Samanta je imala najširi pogled na svet. Da li se sećate ove izjave: “Ja sam isprobamseksualna. Sve isprobam makar jednom. “

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter