Izvor:
20.04.2019 u 18:21
0

RASKID: Kako najbezbolnije prekinuti vezu?

Raskid nikada nije bio prijatno iskustvo, ali ako se pripremite i na adekvatan način partneru saopštite da je vreme da svako krene svojim putem, ipak se možete rastati na miran način, posle koga ćete se kada se sretnete ponašati učtivo i civilizovano.

Ako želite da ostavite partnera, a da mu pritom ne slomite srce, potrebno je da ga tokom veze polako pripremite na raskid, a da se tokom samog čina raskida postavite na adekvatan način.

Jasno mu obrazložite svoju odluku

Detaljno mu izložite razloge, zbog kojih ste se odlučili na raskid. Predstavite mu jasno u kom trenutku su vaše ideje i planovi o budućnosti počele da se mimoilaze, kako bi shvatio da je vaša odluka definitivna.

Budite ljubazne, ali distancirane

Ako ste previše ljubazne dok mu saopštavate vest o raskidu, možda vas zaista neće shvatiti ozbiljno, zato je važno da ostanete na distanci, ali da zadržite stav da ne želite da se rastanete kao neprijatelji. Objasnite mu da nije fer da oboje gubite vreme sa osobom, koja vam ne odgovara 100% i da je vreme da sebi pružite novu šansu.

Ponesite se prema njemu, kako zaslužuje

Samo vi znate da li čovek koga ostavljate zaslužuje da to uradite u 4 oka uz razuman razgovor, ili ćete jednostavno prestati da mu se javljate, jer čak ne zaslužuje ni objašnjenje. Ipak, ponekad je dobro da izaberete da budete dobar čovek i sve uradite na civilizovan i zreo način.

Važno je da znate da je odluka o raskidu najbolja za vašu budućnost i da, ma koliko teško sada bilo, bolji dani dolaze za oboje.

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter