Izvor:
15.03.2019 u 17:04
0

LJUBAV ILI ZALJUBLJENOST? Napravite razliku, a evo i KAKO!

Ako ste već bili u romantičnoj vezi, onda ste verovatno čuli frazu ” Volim te, ali nisam zaljubljen/a u tebe.”

I možda ste se pitali, šta to znači? Kako možete voleti nekoga a ne biti zaljubljeni ?

Naravno, postoji razlika između ove dve ekspresije ljubavi.

LJUBAV

Kada je u pitanju ljubav, postoje mnogi tipovi ljubavi. Ali ljubav, kao univerzalna stvar postala je kliše mnogim individuama.Prekomerna upotreba reči ”ljubav” je rezultirala gubitkom posebnog značenja koju ima. Biti zaljubljen i biti voljen je najlepša stvar na svetu. Čak i kada nas neko voli u neromantičnom smislu, osećamo se srećno. Naravno, možda se ne osećamo toliko dobro kada je situacija obrnuta, kada volimo nekoga a on nas ne voli natrag. Ali, kada su dva ljudska bića zaista zaljubljena, kada se osećaju kao srodne duše – to je mnogo više univerzalni blagoslov od slučajnog pojavljivanja.

STRASTVENA LJUBAV

Čak i ako se strast automatski odnosi na seksualnu želju, definitivno znači ekstremno iskazivanje emocija. Prekomerna želja da budemo intimni sa nekim na svakom nivou. Ovaj tip ljubavi može biti prekonzumiran jer emocije koje imamo za drugu osobu su veoma duboke i intezivne. Ova vrsta ljubav ima strah u korenu – strah da će nas osoba koju strastveno volimo napustiti.

METAFIZIČKA LJUBAV

Ova ljubav se desi kada osećate u srcu da volite nekoga koga niste videli mesecima, ili čak godinama. Ova vrsta ljubavi je imuna na vreme. Šta god da se desi, uvek ćete voleti osobu istim intenzitetom. Ove će vas možda navesti na pitanje, kako možete voleti nekoga ko je daleko od vas, ili s kim nemate kontakt. To je moć ljubavi.

NEUZVRAĆENA LJUBAV

Ova vrsta ljubavi je najbolnija za iskusiti.Osećaj da nekoga volite, ali ona vas ne vole je veoma teška stvar za prihvatiti i živeti s tim. Kada ste u vezi, i se osećate da vas vaš partner ne voli kao što vi volite njega, ponekad se čini da im trebate dati vremena da vas zavole. Međutim, ako su vas uverili da vas neće zavoleti, najbolje je da odete bez obzira koliko je to bolno.

PRAVA LJUBAV

Najbolja vrsta ljubavi je ona gde se oba partnera vole istom jačinom. Njihova ljubav je nešto što ne mogu poništiti ili pobeći od nje. Svi vide ljubav u njihovim očima. To je šta znači biti zaljubljen.Imati nekoga ko vas jednako voli i brine o vama, ko deli snove s vama, nade, strasti, neko s kim se kompatibilni i želite da to uspe.

Espreso
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter