Izvor:
29.10.2018 u 12:32
0

RADE TO MUŠKARCI, ALI I ŽENE: Istraživanje pokazalo zašto „slabiji pol“ vara!

Iako su muškarci “na glasu” kao pol koji češće vara, istraživanja su pokazala da to baš i nije tako. I žene su sklone da prevare, ali varaju iz potpuno drugih razloga.

Dok muškarci varaju “iz dosade”, pojačane seksualne potrebe ili naprosto zato što im se pruži prilika, žene najčešće varaju kada partner prestane da im imponuje.

Novi rezultati sa univerziteta u Teksasu pokazali su da žene varaju svoje partnere kad ih razočaraju na nekom njima važnom polju, pa traže boljeg, uspešnijeg, moćnijeg… I da su tako navodno "isprogramirane" zbog – evolucije!

Naime, kroz istoriju, muškarcima se mnogo toga lošeg moglo dogoditi. Pogotovo u davnim vremenima kad je vrlo lako mogao biti ubijen ili teško povređen u ratu, nekom duelu ili lovu, ili se pak ozbiljno razboleti i umreti, u kojem bi slučaju njegova žena i potomci ostali bez zaštite i prihoda. One su se u tom slučaju morale snalaziti kako znaju i umeju, što je uključivalo i brzo okretanje nekom novom kandidatu.

Iako mnoge žene više nisu ni na koji način zavisne od muškaraca, očito negde duboko u podsvesti kod nekih još uvek postoji strah za egzistenciju koji se manifestuje kroz traženje tj. biranje moćnih i uspešnih muškaraca, ili bar onih koji ostavljaju takav utisak.

Iako znamo da prvi utisak često vara, zar ne?

Izvor: Espreso
Foto: Thinkstock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter