ŽELITE SAVRŠENO ISFENIRANU KOSU: Ovo je tajna profesionalaca!

Da li ste se ovog jutra probudili kasnije? Dosadilo vam je svakodnevno feniranje kose koje oduzima vreme? Tome je došao kraj uz pomoć saveta čuvenog frizera – Entoni Nejdera. Kako Entoni kaže, suština dobrog feniranja leži u izabranoj kvalitetnoj četki. Ako imate pogrešno izabranu četku, ona vam može oštetiti folikulu dlake.

Za gustu kosu, najbolje je da izaberete četku sa najlonskim dlačicama jer su jače i mogu izdržati jače prolaženje kroz kosu. Četka od najlona je idealna za gustu kosu i ujedno najjača četka.

Za žene sa tankom kosom, najbolji izbor su četke sa većim prostorom između dlačica. Ovakav tip četke sprečava pucanje krajeva i mršenje pramenova.

Kada je u pitanju sušenje kose, najbolje je da izbegavate visoke temperature, naročito ako imate kovrdžavu kosu.

- Ako možete da pustite kosu da vam se osuši prirodno, to neće izazvati dehidrataciju, ali ako baš morate da upotrebljavate fen, stavite ga na najmanju temperaturu. Takođe važi i za dame sa kratkom kosom - rekao je Entoni.

Ako imate ravnu kosu, izaberite četku sa širokom glavom i dosta dlačica kako biste dobili dodatnu glatkoću i prelepu ravnu frizuru. Za potpuno isfeniranu kosu koristite se ovim pravilom – 80% kose osušite uz pomoć prstiju, a preostalih 20% uz pomoć četke.

Za maksimalan volumen kosu sušite u suprotnom pravcu od pada kose (prebacite kosu preko glave). Fen treba držati paralelno sa četkom kako bi se pramenovi pomerali uz površinu četke. Dodatak za feniranje je takođe obavezan za savršenu frizuru.

 

Izvor: kolektiv.me
Foto: love Maegan/Flickr

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost