Izvor:
22.02.2018 u 23:57
0

TEČNOST ZLATA VREDNA: Jabukovo sirće kao najdragoceniji bjuti sastojak!

Samo jedna boca ovog fantastičnog fermentisanog sirćeta može da utiče na sve od peruti do opekotina

Jabukovo sirće je sigurno jedan od najslavnijih bjuti sastojaka u poslednjih nekoliko godina. Na društvenim mrežama, bukvalno svi, od poznatih do top bjuti eksperata, otvoreno i često pričaju o tome zašto uvek imaju zalihe upravo ovog sirćeta kod kuće. Samo jedna boca ovog fantastičnog fermentisanog sirćeta može da utiče na sve od peruti do opekotina.

1. Kao tonik

S obzirom na to da ima antibakterijska svojstva, izvrstan je tonik – sve što treba da uradite je da pomešate malo sirćeta sa destilovanom vodom i prebrišete lice. Sigurni ste od bubuljica i komedona!

2. Protiv peruti

Prirodna kiselost i čistoća jabukovog sirćeta uklanja i ostavlja čistim vlasište, pritom i suzbija novo stvaranje peruti. Napravite svoju mešavinu protiv peruti tako što ćete da pomešate jabukovo sirće s vodom i stavite je u bocu sa raspršivačem. Posle pranja kose pošpricajte kosu ovom mešavinom i kasnije dobro isperite.

3. Za posvetljivanje kose

Želite prirodne pramenove? Isprobajte ovaj "uradi sam" trik – isperite kosu jabukovim sirćetom, koji će momentalno da naglase svetle tonove u vašoj kosi, bilo da ste brineta ili plavuša.

4. Za ublažavanje opekotina od sunca

To je verovatno poslednja stvar koja bi vam pala na pamet, ali zahvaljujući svojim protivupalnim svojstvima, ono će ubrzati oporavak. Za brzo olakšanje, pomešajte vodu i jabukovo sirće i stavite na opekotine.

5. Za mršavljenje

Za ubrzavanje metabolizma, svako jutro na prazan želudac popijte jabukovo sirće u vrućoj vodi, a zatim doručkujte!

6. Protiv lošeg zadaha

Jabukovo sirće ubiće bakterije u usnoj duplji. Jednostavno kao s tečnosti za ispiranje usta, mućkajte malo sirćeta u ustima 20-30 sekundi i zatim ispljunite.

7. Protiv mrlja na noktima

Ako su vam nokti požuteli od laka za nokte, možete ih oporaviti tako što ćete da ih potopite u jabukovom sirćetu. Neće uspeti iz prve, ali vremenom će ukloniti mrlje.

8. Protiv bubuljica

Na štapić za uši stavite malo jabukovog sirćeta i pritisnite na bubuljicu – njegovo protivupalno i antibakterijsko delovanje smanjiće je upola.

9. Za umirujuću kupku

Ako želite manje iziritiranu kožu, u kupku ubacite nekoliko kapi jabukovog sirćeta. Predivno će umiriti kožu!

10. Protiv ujeda insekata

Iako neće odbiti insekte, ublažiće i krajnje umiriti neprijatan osećaj nakon ujeda.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter