Izvor:
18.11.2017 u 22:52
0

LEPE KAO SULTANIJE: Trikovi za haremsku lepotu!

Kako su sultanije vekovima postižale savršen ten, lice bez bora i blistave oči, otkirjte u sledećem tekstu.

Kažu da je haremska lepota izvanredna, jer se sastoji od mnoštva lepotica koje je sultan lično odabrao.

U čemu je njihova tajna? Kako to postižu? Kako neguju svoju lepotu?

Predstavljamo vam domaće recepte, koje možete lako i sami napraviti, a mogu vam mnogo pomoći u očuvanju lepote.

Za svetlucavu kožu: U blenderu napraviti pire od dva krastavca, u njega dodati šoljicu limunovog soka, dobro izmešati i izliti u kalup za led pa zamrznuti. Svakog jutra kružnim pokretima masirati lice (po želji noge i stomak) kockom smrznutog krastavca. To pomaže izbacivanju toksina iz tela.

Za umorne oči: Po kafenu kašičicu kiselog mleka i soka od limuna dobro izmešati. Masku naneti na predeo oko očiju i nakon dvadeset minuta skinuti je homogenizovanim mlekom. Nakom toga na očima pet minuta držati smrznute kesice zelenog čaja (iskorišćene). Korisno je i da se povremeno predeo oko očiju izmasira sa nekoliko kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja. Ovo prakitkovati svako veče pre spavanja tokom 30 dana.

Za bistre oči i sjajan pogled: U posudu za led sipati ružinu vodicu i staviti u zamrzivač. Nakon dva dana kockice smrznute ružine vodice stavljati kao komprese na predeo oko očiju i držati pet minuta. Ovo se može koristiti i kao tonik nakon čišćenja lica. Za vrlo kratko vreme koža će postati mekša i nežnija.

Zbogom borama: Dva belanceta, kašika meda i dve kocke leda izmešati u blenderu pa masu naneti na lice. Nakon 15 minuta isprati. Maska se nanosi jednom nedeljno, i već nakon drugog tretmana bore se vidno smanjuju.

Prirodna bronza: Od dve šargarepe srednje veličine napraviti pire i u njega dodati šoljicu mleka. Masu naneti na lice i ostaviti najmanje jedan sat. U blenderu usitniti led i pomešati sa pola litre mleka, pa time isprati lice.

Za fantastično lice: Na očišćeno lice (izbeći predeo oko očiju) naneti masku napravljenu od šolje pirea od šargarepe, jednog žumanceta i soka od jednog limuna. Nakon pola sata isprati vodom u koju je dodat usitnjeni led. Lice povremeno masirati kockicama leda napravljenog od soka od jednog limuna, šoljice čaja od nane i malo vode.

Za svilastu kosu: U činiji pomešati sok od jednog limuna, pola litre vode u kojoj se preko noći natapala kamilica i u blenderu usitnjene kocke leda iz manjeg kalupa. Nakon pranja kose krajeve vlasi istrljati ovom mešavinom. Tretman ponavljati na 15 dana.

Tamni kolutovi oko očiju: Dve kašike suve nane kuvati u šoljici mleka. Ohladiti, sipati u kalup za led i zamrznuti. Svakog jutra pet minuta držati kockice na očima.

Za otekle kapke: Iskorišćene kesice čaja držati u frizu pa ih svakog jutra stavljati kao komprese na oči, a na kraju kockicom leda preći predeo oko očiju.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter