Izvor:
12.09.2017 u 20:34
0

ČUDOTVORAN NEVEN: Ova lekovita biljka je bolja od BOTOKSA!

Iako se u prodaji mogu naći brojni kozmetički preparati na bazi ove lekovite biljke, preporučujemo vam da probate one iz kućne radinosti. Jeftiniji su, a veoma delotvorni.

PILING ZA LICE

Sastojci:
* 1 šolja ovsenih pahuljica
* 1/3 šolje kukuruznog brašna
* 1/3 šolje suvih cvetova nevena
* 1 kašika šećera

Priprema:
Sve sastojke usitnite u blenderu ili avanu, dok ne postanu fini prah. Jednu kašiku praha pomešajte s malo destilovane vode ili ružine vodice da dobijete pastu. Potom je nanesite na prethodno očišćeno lice i vrat (izbegavajte područje oko očiju) i ostavite da deluje oko 15 minuta. Zatim lagano, kružnim pokretima izmasirajte lice i vrat i isperite mlakom vodom.

TONIK ZA LICE

Sastojci:
* 180 ml destilovane vode
* 1/4 šolje suvih cvetova nevena
* 1 kašika gela od aloje

Priprema:
Skuvajte čaj od destilovane vode i cvetova nevena i ostavite da se potpuno ohladi. Potom ga procedite i dodajte mu gel od aloje. Sipajte tonik u flašicu, dobro zatvorite i držite u frižideru (može da stoji maksimalno nedelju dana). Tonik je blag, tako da se može koristiti svakodnevno, a pogodan je za sve tipove kože.

SPREJ ZA SANIRANJE OPEKOTINA

Sastojci:
* 1 šolja suvih cvetova nevena
* 1 šolja korena belog sleza
* 30 ml gela od aloje
* 12 kapi esencijalnog ulja od lavande
* hladna voda

Priprema:
U čistu teglu stavite suve biljke pa sipajte hladnu vodu ali ne skroz do vrha (dva centimetra nek ostanu prazna). Ostavite da odstoji osam do dvanaest sati na sobnoj temperaturi, a zatim procedite kroz gustu cediljki ili kroz čistu krpu. U flašicu s raspršivačem sipajte 30 ml proceđene tečnosti i 30 ml gela od aloje. Dodajte 12 kapi esencijalnog lavandinog ulja i dobro promućkajte. Prskajte na bolna mesta dva-tri puta dnevno. Ovaj sprej ublažava bol usled opekotina i podstiče regeneraciju kože.

lekovitobilje.rs

Foto/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter