Izvor:
25.04.2017 u 09:49
0

UČITE OD NJIH: Žene sa PRELEPOM kosom ne zaboravljaju NIKAD na ovih 7 pravila!

Lepa kosa može imati veze sa dobrom genetikom ili zdravim načinom života, a retko ili gotovo nikada sa činjenicom koliko ste puta u proteklih pola godine bili kod frizera ili koliko skupe preparate za negu kose koristite.

Najveći frizeri sveta otkrivaju osnovne, ali najvažnije tajne, lepe i zdrave kose, koje dokazuju da nije važno imati, već umeti!

Imati lepu i zdravu kosu obično je lakše nego što biste verovali, i tajna održavanja takve kose nije ni komplikovana ni nedostižna običnoj devojci, iz komšiluka, na primer, nju je moguće imati, a strpljenje i po neki savet olakšaće vam i češljanje i život…

Recite zbogom peglama i figaro aparatima
Ponekad ih morate koristiti, ali uvek ili svakodnevno je izuzetno štetno za vašu kosu, tvrdi slavna frizerka Michael Dueñas. Njen savet glasi, jednom u 3 meseca je ok, sve češće od toga sasvim će vam promeniti kvalitet kose, nagore, ali ako baš morate obavezno koristite sprejeve koji štite kosu od prekomernog zagrevanja.

Spavajte na svili
Moguće je da niste znali, ali jastučnice napravljene od svile za čak 32 odsto smanjuju količinu zamršenih vlasi u odnosu na pamučnu jastučnicu. U slučaju da imate tanku kosu koja je prirodno tanka ili se lako mrsi u buduće spavajte na svili ili drugoj glatkoj teksturi.

Neka vam kosa uvek bude čista

Sigurni smo da ste do sada čuli onaj savet kako je mnogo bolje ređe prati kosu jer na taj način čuvate prirodna ulja koja sadrži vaše teme i kosa, ali vlasnik čuvenog frizerskog salona Cristophe, Scott Fontana tvrdi da se kosa može prati i svakog dana, ukoliko znate da odaberete odgovarajuć šampon, na posletku kosa je najlepša onda kad je sveže oprana i kada miriše.

Budite pažljivi na suncu

Šteta koju vaša kosa može pretrpeti nakon samo jednog dana provedenog na suncu morala bi potom da se sanira gotovo mesec dana. Ukoliko planirate da duže vreme provedete na plaži ili na mestu gde nema zaštite od sunca, obavezno je da kosu nahranite tokom boravka napolju i nakon što se istuširate i operete kosu. Svakog drugog dana nemojte zaboraviti na balzam ili drugu zaštitnu teksturu sa jačim UV faktorom.

Češljanje da, čupanje ne

Pre nego što češalj zavučete u kosu i provučete kroz pramenove imajte na umu da budete nežni prema svojoj kosi koliko god je to moguće. Koristite češalj sa širokim zubcima, a ukoliko su vlasi veoma zapetljane pažljivo ih razmrsite uz pomoć makazica, jer drugačije i nećete moći a da sasvim ne uništite teksturu dlake.

Skratite malo krajeve na svakih 8 nedelja

Nemojte biti lenji, čak ni onda kada puštate kosu. Preskakanjem skraćivanja krajeva nećete učiniti da vam kosa brže raste niti da bude zdravija, na protiv, prema rečima Meri Kate O’Connor, svaka dlaka se već nakon šest nedelja od prethodnog skraćivanja deli, a može i da puca. Dlaka posle nekog vremena postaje toliko tanka i iskrzana da se lomi, a to znači da je sledeći put neko mora skratiti za više od 10 centimetara. Sprečite štetu pre nego što bude kasno!

Svaki proizvod ima svoju količinu i mesto

Šta to tačno znači? To je pravilo za one koji koriste ili previše balzama, ili previše šampona i vrte se u začaranom krugu zamašćene kose. Šampon se stavlja na teme glave, dok se krajevi tek pomalo šamponiraju, jer su vrlo suvi. Balzam se stavlja na krajeve kose, a ne na teme, čak i ukoliko vam je kosa normalnog tipa ili sklona bržem mašćenju.

Izvor: City magazin
foto:pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter