Izvor:
15.03.2017 u 13:30
0

REŠITE IH SE NA VREME: Oni su krivci za vaše bore, bubuljice i loš ten! (foto)

Bez obzira koliko je negujete i pazite, ona i dalje ne izgleda baš onako kako vi želite? Zašto?

Bez obzira na to koliko pazite na kožu, ulažete u njenu negu i koliko skupe kreme i tretmane povremeno koristite, večno se borite s njom? Otkrijte gde grešite i kako da eliminišete sve nesavršenosti.

Na izgled vaše kože mogu da utiču umor i ishrana, ali i načore za sunce i proizvodi koje koristite za kosu.

10 stvari koje utiču na izgled vaše kože:

1. Preskakanje obroka

Dovodi do manjka hranjivih materija, zbog čega vam koža može izgledati suvo i umorno, a osim toga će i brže ostariti. Jedite redovito i na jelovniku što češće imajte agrume (zbog vitamina C), kikiriki (zbog vitamina E), avokado (zbog vitamina B3) i slatki krompir (zbog vitamina A).

2. Proizvodi za negu kose

Sledeći put kad budete nanosili lak za kosu ili neki drugi proizvod, dobro zaštitite lice, a za vreme fizičke aktivnosti nosite traku koja će sprečiti da znoj zajedno sa štetnim hemikalijama dođe u dodir s kožom lica.

3. Prljave naočare

Nemojte ih ostavljati baš svuda i samo ubacivati ​​u torbu zajedno s hrpom drugih stvari. Kada vam nisu na nosu, odložite ih u futrolu i redovno ih čistite, jer mogu postati pravi rasadnik bakterija.

4. Previše soli

Zato što izaziva dehidraciju, može izazvati suvu kožu i sivkast, umoran ten.

5. Previše šećera

Zato što loše utiče na kolagenska vlakna, zbog čega se koža preuranjeno opusti.

6. Žmirkanje

Zbog problemima s vidom, izaziva bore u uglu oka. Pregled vida, obavite jednom godišnje.

6. Žmirkanje

Zbog problemima s vidom, izaziva bore u uglu oka. Pregled vida, obavite jednom godišnje.

8. Zapostavljanje usana

Koža na njima je tanka i treba joj posebna nega. Ne samo da treba da redovno koristite balzam za negu i da ih štitite ih od jarkih sunčevih zraka, nego bi bilo dobro i da vaš ruž sadrži hranjive sastojke.

9. Nedovoljno vežbanja

Redovno vežbanje, pridonosi dobroj cirkulaciji koja poboljšava izgled kože i pomaže telu da se reši toksina, koji tenu daju umoran izgled, a mogu pridoneti i pojavi podočnjaka.

10. Preterivanje s alkoholom

Slično kao i so, alkohol izaziva dehidraciju organizma usled koje strada koža: postaje suva, perutava, izgleda umorno i dobija nezdravu boju.

Espreso
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter