Izvor:
05.11.2019 u 21:43
0

IZGLEDAJTE FENOMELNALNO: Otkrivamo kako da izaberete idealnu FRIZURU za venčanje!

Venčanje je verovatno najvažniji događaj u životu većine žena, a odabir frizure za venčanje je sigurno jedna od najbitnijih stvari, koju treba na vreme isplanirati. Veliki je izbor frizura za mladu, od prelepih punđi i elegantnih kovrdži, do klasičnih podignutih frizura. Koja je onda prava za vas?!? Prava je ona koja ide uz vašu ličnost, slaže se sa vašom haljinom i, najvažnije, pristaje obliku vašeg lica.

Konačno se bliži taj dan o kojem sanjate još od detinjstva.

Termin za venčanje je rezervisan, limuzina odabrana, pozivnice odštampane, haljina odavno spremna.

Biće magično.

Osmeh će blistati na svim licima, a vi ćete zaplesati svoj prvi ples kao gospođa.

Kako bi sve izgledalo kao iz bajke, napominjemo da je izuzetno bitno da se na vreme pobrinete za frizuru koju ćete taj dan ponosno pokazati.

Pravo vreme za odabir frizure je odmah nakon odabira venčanice. Nemojte čekati poslednji trenutak, jer uz venčanicu frizura je prvo što će biti zapaženo na vama. Izbor dobre frizure za venčanje pre svega je subjektivna odluka. Bez obzira na trendove, kada se pogledate u ogledalo bitno je da li vam se sviđa to što vidite ili ne. Frizuru bi trebali izabrati pre odluke, odnosno izbora vela ili nekog drugog nakita u kosi. Krajnji cilj svake frizure ne bi trebao da bude da ona bude moderna, nego da pokaže mladu u najboljem svetlu, da izvuče ono najbolje iz nje, a ne da je učini neprepoznatljivom.

Odaberite frizuru u skladu s venčanicom: podignuta frizura je veoma upečatljiva u kombinaciji sa haljinom sa velikim izrezom na leđima, dok se romantični uvojci odlicno slažu sa lepršavim i bogatim haljinama. Možete da koristite umetke i produžetke ili pak skrivene komade kose kako biste povećali zapreminu, dužinu ili pak čvrstoću kose na dan venčanje. Kratke kovrdže funkcionišu, ali izbegavajte šiške, umesto toga neka vaša frizura pada niz lice. Ukoliko imate gustu kosu ostavite duže vrhove te dodajte potrebnu težinu. Tanju kosu najbolje je skratiti, tako ćete postići veću zapreminu.

Proba frizure

Proba je možda i najvažniji deo vezan uz svečanu frizuru za venčanje. Na probu trebate doći pripremljeni. Idealno bi bilo kada biste na probu doneli sliku na kojoj ste vi u odabranoj venčanici. Ukoliko vam se neka frizura posebno sviđa, ponesite i tu sliku ili magazin. Rezervišite dovoljno vremena za razgovor sa vašim stilistom. Zatražite dodatne kataloge i recite šta vam se sviđa, a šta ne.

Iskusni stilisti znaće da vam daju smernice kakav odabir frizure bi bio optimalan za vas, zavisno od tipa odabrane venčanice, anatomije lica, trenutnog stanja vaše kose i još mnogih drugih faktora. Međutim, upamtite da su sve smernice i saveti koje ćete dobiti dobrodošli i dobronamerni, ali krajnji odabir same frizure leži isključivo na vama. Ipak je najvažnije da vi budete zadovoljne same sa sobom i osećate se dobro.

Ukoliko na vreme odradite sve bitne detalje neće postojati prepreka da dobijete upravo ono što želite. Ako se odlučite za lepršave lokne, a dužina kose vam to ne omogućava, rešenje leži u ekstenzijama koje su dostupne u svim bojama od prirodne kose. Nadalje, bitnu ulogu igra boja kose, ukrasi u kosi i još mnogo toga drugo… Sve su to detalji koji moraju biti unapred dogovoreni…

Ne možete se odlučiti između dve frizure!? Odaberite obe! Odaberite jedan stil koji ćete imati na ceremoniji (možda neka formalna podignuta frizura), a onda za prijam možete imate neku drugu, opušteniju (možda slobodne padajuće uvojke).

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter