OVO MORATE DA ZNATE: Da li možete preterati sa pilingom? (FOTO)Ako pitate žene, ono pravo vreme koje imaju za sebe je ono pod tušem, kada se potpuno opuste, zaborave na stres i posvete se nezi svog tela. Od lagane kupke, preko pilinga, uklanjanja dlaka i hidratacije tela, to je ono vreme, kada smo posvećene svom telu, svom miru i svojoj lepoti.

Pročitali smo skoro statistiku i primetili smo da je jedna kompanija vršila istraživanje o tome kako se ophodimo prema koži, a osnovni zaključak je da smo postali grublji prema svojoj koži, prekomernim korišćenjem agresivnih pilinga za telo.

Istraživanje je pokazalo da žene u proseku kožu pilinguju 5 puta nedeljno i to 2 puta pilingom, 2 puta brijačem i barem jednom nedeljno, voskom za depilaciju. Stručnjaci su nakon ovog istraživanja potvrdili da je to previše i da je čista i negovana koža veoma bitna, ali da prekomernim pilingom koža može biti i oštećena.

Pilingom možete oštetiti makrobiotički sloj kože, koji se sastoji od nevidljivog sloja bakterija, neophodnih koži da bi ostala zdrava. Mikrobiom je preduslov za zdravu, mekanu i sjajnu kožu. Reč je o površinskom sloju, koji kontroliše pH i obezbeđuje hranljive materije.

Dermatolozi kažu da su nežni pilinzi i brijanje jedini način da se ovaj sloj kože očuva. Piling tela ne bi trebalo koristiti više od 3 puta nedeljno.

Stručnjaci takođe apeluju da piling treba izbegavati nakon sunčanja i pred odlazak na bilo kakav hirurški zahvat, jer je koži potrebna zaštita, kako bi se oporavila od šoka kome je izložena.

Još jedna preporuka je da pri odabiru kozmetičkog pilinga, birate one sa nežnim sastojcima, kako koža ne bi bila izložena agresivnim hemikalijama, a ako vam je koža osetljiva, odaberite prirodne pilinge, koje ćete napraviti sami, kako ne biste izazvali iritacije lica, agresivnim hemikalijama, koje ne prijaju koži.

U stilu jedne od najpopularnijih mantri instagrama i dermatolozi nam poručuju: Samo nežno prema sebi!

Izvor:cosmopolitan.rs
Foto:freestock.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro