Izvor:
04.10.2019 u 20:26
0

ZA BOLJI IZGLED: Ovo su trikovi za zdravu kožu! (FOTO)

Kako postići prirodan i blistav ten? Osim što morate izbegavati UV zrake, dim cigarete i neispavanost, put do zdrave kože zahteva i male, ali efikasne trikove. Pogledajte neke od njih.

Koža je ogroman organ i prva linija obrane našeg imunološkog sistema. Štiti nas od bakcila, sunčevih zraka, hladnoće, povreda i dehidracije. Osim toga, naše čulo dodira nužno je za svakodnevno funkcionisanje.

A baš kao i svaki drugi organ, i koža može biti zdrava ili bolesna, negovana ili zapuštena. Uz to, s godinama postaje tanja i suvlja, pa se javljaju bore, mrlje i široke pore.

Proces starenja kože ipak se može kontrolisati, a simptomi starenja usporiti. Na primer, klonite li se sunčevih zraka i redovno čistite i negujete lice hidratantnom kremom, znakovi starenja mogu doći daleko kasnije. Kad biste još i jeli zdravije i klonili se dima cigareta, lice bi moglo zablistati i bez pomoći svetlucavih pudera.

A za razliku od drugih organa, lekove, kreme i druge zdrave sastojke možete naneti direktno na kožu. Pogledajte ove praktične savete i preduzmite korake koji će pomladiti kožu.

Izbegavajte dugo tuširanje toplom/vrućom vodom

Umesto toga neka bude kraće, a lice umijte mlakom, osvežavajućom vodom. Dugo tuširanje vrućom vodom skida zaštitni masni sloj sa kože, tako da lekari savetuju da tuširanje ne bude duže od 10 minuta, a voda osvežavajuća.

Svakodnevno kuvajte na belom luku

Beli luk je jedan od jačih prirodnih antioksidanata, a danska studija iz 1996. ustanovila je da u laboratoriji ćelije kože tretirane belim lukom imaju sedam puta duži životni vek nego ćelije kože uzgojene u standardnoj kulturi. Uz to, ekstrakt češnjaka dramatično sprečava rast kancerogenih ćelija kože.

Jednostavno ustanovite suvoću kože

Počešite se po manjem delu kože ruke ili noge. Ako ostane beli trag, koža je zaista dehidrirana i treba joj masnoća i piling.

Marinirajte laktove u grejpu

Grubu kožu laktova držite malo u polovinama grejpa. Prvo se istuširajte pa pilingom uklonite mrtve ćelije. Prepolovite grejp pa 15 minuta držite laktove u njima. Kiselina iz grejpa dodatno će izgladiti kožu.

Često se znojite

Bavite se fizičkom aktivnošću koja će dovesti do znojenja. Znojem se na prirodan način rešavate toksina koji su ispod kože. Osim toga, redovna fizička aktivnost održava zdravu cirkulaciju, čime osiguravate dovoljan dotok kiseonika i hranjivih materija do kože.

Ukoliko vežbate na otvorenom, ne zaboravite naneti zaštitne faktore protiv UVA i UVB zraka.

Pri kupovini kreme čitajte sastav i ne padajte na ambalažu

Dobra krema sadrži glicerin, propilen glikol ili ureu. Potražite i proizvode koji sadrže alfa-hidroksi kiseline (AHA), jer uklanjaju staru kožu i poboljšavaju ten sklon aknama, borama i mrljama.

Izvor:opusteno.rs
Foto:Instagram/printscreen/divalasercentar

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter