KOFEIN U SLUŽBI LEPOTE: Kako da ga iskoristite na najbolji mogući način?

 

Ako ne možete da zamislite dan bez šoljice vruće kafe, onda će vas obradovati vest da kofein možete uključiti i u druge aspekte života, a jedan od njih je nega kože! Kofein se godinama koristi kao sastojak u kozmetici, i na osnovnom nivou, on radi koži isto što i vašem organizmu: razbudi vas, da vam energiju, i štiti kožu od slobodnih radikala.

Kofein je glavni stimulant u napicima poput čaja i kafe. Često se uključuje i u skincare proizvode, jer poboljšava izgled celulita ili natečenih očiju. Nanet na kožu, kofein ima umirujuća i antoksidativna svojstva, posebno ako je koža izložena UV zračenju. Kofein može da prodredu u kožu i ima efekat sužavanja krvnih sudova, što može poboljšati izgled crvenila ili natečenosti lica.

Kada se kofein kombinuje sa drugim sastojcima, poput žen-šena, daje veliki boost energije za kožu i optimizuje energiju ćelija, kako bi koža bila hidrirana, sveža i negovana. Osim toga, kofein je veliki anti-iritans i stimuliše umirivanje kože.

 

 

KOJI SU SVE BENEFITI KOFEINA ZA KOŽU?

Kada se nanosi topikalno, kofein ima nekoliko različitih efekata:

-sužavanje krvnih sudova privremeno, pomaže kod crvenila kože, i ispod očiju, ako imate tanku ili svetlu kožu ili ste skloni tamnim krugovima

-diuretički efekat (izbacuje višak vode) odlično za natečene podočnjake ili lica

Bori se protiv slobodnih radikala, neutrališe dejstvo štetnih slobodnih radikala, poput gradskog zagađenja, UV zračenja, dima.

Najveći benefit za kožu kofein ispoljava u proizvodima za oko očiju serumi i kreme za ovu regiju. Kofein u ovim proizvodima umiruje, deluje protiv-upalno i sužavajuće na kesice ispod očiju, smanjujući crvenilo i natečenosti. Kofein takođe razbudjuje umorne oči tako što smanjuje pojavu tamnih krugova. Pomaže pokretanju mikrocirkulacije krvi u okoloočnoj regiji, tako da smanjuje smeđu diskoloraciju ispod očiju, ali samo kratkoročno. Zato ovakvi proizvodi daju rezultata sve dok se koriste.

 

Glossy
Foto:Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Vruća stolica
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro