Izvor:
23.05.2019 u 09:25
0

ŽELITE DA POCRNITE? Nekoliko koraka do savršenog tena!

Odlazak na more podrazumeva jedan opušteniji odmor, ležanje na plaži, čitanje omiljene knjige i sunčanje.
Međutim, mnogi ne znaju da predugo izlaganje sunčevim zracima (bez mera predostrožnosti) može biti veoma štetno, ne samo po našu kožu, već i po organizam.

Zbog toga, u današnjem tekstu sa vama delimo najbolje i proverene savete koje su osmislili stručnjaci pomoću kojih ćete na plaži pocrneti BRŽE, ali i SIGURNIJE!

1. Radite redovni piling kože – ukoliko nekoliko puta nedeljno radite piling kože, skinućete sve mrtve ćelije i vaša koža će bolje upiti sunčeve zrake, a samim tim i pocrneti kako treba.

Ovo takođe znači i da će koža duže ostati preplanula jer će pocrneti "nova" koža, pa je kupanjem nećete sastrugati tako lako.

2. OBAVEZNO koristite losion sa SPF zaštitom! Na sunce ne bi trebalo da izađete ukoliko niste naneli dobar sloj losiona sa zaštitnim faktorom, bez obzira na to da li crvenite na suncu ili ne.

Losion sa zaštitnim faktorom služi da spreči pojavu raka kože i opasnih opekotina kože. Imajte na umu da takav losion neće sprečiti da vaša koža pocrni, ali će je zaštititi!

3. Stavite šešir – i tako zaštitite lice od pojava pega. One možda jesu simpatične, ali ako ih nemate prirodno, pojava pega nakon sunčanja može biti znak oboljenja kože!

4. Jedite hranu bogatu beta karotenom – koja će dodatno pomoći vašoj koži da "upije" sunčeve zrake, a samim tim i nahrani svim potrebnim vitaminima i mineralima.

Jedna od hrana bogatom beta karotenom su breskve, koje leti dominiraju na svim pijacama širom sveta, a sjajno su osveženje.

5. Najbolje vreme za sunčanje – da, postoji idealno vreme u toku jednog dana kada je najbezbednije i najefikasnije da se sunčate, a to je u popodnevnim časovima.

Tačnije od 17h pa sve dok sunce ne zađe. Pored toga što se nećete "skuvati" na jakom suncu, izbeći ćete rizik od opekotina izazvanih sunčanjem.

6. Svakog dana nakon sunčanja hidrirajte svoju kožu hranljivim losionom za telo.

Ovako ćete sprečiti sušenje kože i boja će se bolje i brže upiti.

7. Ten možete dobiti i u vodi – ukoliko niste ljubitelj ležanja na prostirkama ili ležaljkama, slobodno se "bućnite", jer ćete pocrneti jednako dobro i u vodi koliko i na suvom.

Voda reflektuje sunčeve zrake, pa oni samim tim imaju i dosta jak efekat na koži, pomažući joj da pocrni.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter