Izvor:
06.12.2018 u 12:22
0

TAJNE ŠMINKANJA POSLE 50-TE: Saznajte o trikovima koji će vam sasvim smanjiti bore!

Zapamtite – manje je više

Mnoge žene prave grešku tako što pokušavaju da sakriju bore debelim slojem podloge i pudera. Međutim, kada stavite manje šminke bolje ćete sakriti vaše bore. Lice prepuno podloge samo ih ističe.

Umesto mnogo podloge, probajte sa toniranom hidratantnom kremom. Tonirane kreme vam daju blažu porkivenost i neće vam se uvući u bore i zakačiti na dlačice koje se mogu pojaviti posle menopauze.

Koristite podlogu i kremu samo na onim delovima lica koje trebate da pokrijete. Takođe, nezavisno od toga koliko vam je bleda koža, koristite za nijansu ili dve tamniju podlogu. Svetliji tonovi samo ističu bore.

Istaknite oči

Ako izađete bez ili sa malo šminke, bore će vam biti upadljive. Ipak, ako istaknete oči, onda će one doći do izražaja.

Negujte i brinite se o svojoj koži

Bitnja od svake šminke je nega kože. Želećete da vam koža bude u vrhunskom stanju, a kada to postignete onda vam neće trebati mnogo šminke.

Pored čišćenja i hidriranja svake večeri, trebalo bi jednom nedeljno da radite i piling lica. Da biste povratili svojstva koja je vaša koža vremenom izgubila, koristiće vam antioksidansi, kao što su krema sa vitaminom C ili sa vitaminskim serumima. Dermatolozi preporučuju proizvode sa vitaminom A kao nezamenjive u borbi sa borama. Mnogi eksperti su saglasni da će ti proizvodi podmladiti vašu kožu.

Razmislite da li želite da budete mršave

Možda ste čule savet koji je dala Katrin Deneuv: "Kada ostarite, morate biti spremne da menjate vašu pozadinu za lice." To je tačno. Ako želite da se otarasite bora, razmislite o tome da se malo ugojite. Punije lice ima mnogo manje vidljivih linija od mršavog i upalog.

Obratite pažnju na puder

Kada ste bile mlađe, verovatno ste imale masniju kožu i imale ste naviku da stavljate puder na celo lice.

Umesto stavljanja pudera na celo lice, stavite ga samo na nos i bradu, ili još bolje – prestanite da ga koristite. Mnogi eksperti kažu da nikada ne koriste puder kada šminkaju žene starije od 50 godina, jer on stoji na borama i ističe ih.

Pustite šiške

Možete iskoristiti šiške za prikrivanje bora na čelu i isticanje vaših očiju.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter