Izvor:
05.12.2018 u 15:46
0

ŠANEL ODLUČNO PROTIV KRZNA: „Životinje nisu naše, pa da ih nosimo!“

PETA se nada da od sada neće više biti izgovora za korišćenje krzna i kože da bi se dizajnirala garderoba, obuća i aksesoari, jer postoji veštačko krzno i veganska koža koji ne manjkaju u kvalitetu.

Guči je napravio isti potez prošle godine kada je obelodanjeno da će prestati korišćenje krzna od kune, kojota, rakuna i lisice za njihove kreacije.

Pridružili su mu se i Vivijan Vestvud, Kelvin Klajn i Ralf Loren.

I mnoge druge kompanije su počele da koriste veštačko krzno za proizvodnju dizajniranih stvari.

Pravo krzno je izvanredan retro detalj – izjavila je svojevremeno Stela Mekartni za CNN. da, podsetimo, ona je vegetarijanka.

Više nije bitno, više nije seksi, više nije moderno, nije kul – dodala je.

Šanel se pridružio drugim markama kao što su Asos, Najk, Najn Vest, Puma i mnogima koji su zabranili upotrebu kože egzotičnih životinja.

Kurir
Instagram/birkin_adorin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter