Izvor:
11.10.2018 u 06:42
0

OBRATITE PAŽNJU: Tri greške koje radiš pred spavanje, a zbog kojih brže stariš!

Dermatolog Parviša Patel otkrila je za portal "Women’s Health" svakodnevne navike koje štetno uteču na našu kožu.

Spavanje na strani

– Gravitacija pobeđuje kad spavamo na licu – rekla je Patel. Znakovi spavanja na licu vidljivi su odmah ujutro. Natečene oči i lice otkrivaju da spavamo na strani, odnosno da jedan deo lica uranjamo u jastuk, a vremenom će ovo rezultirati smanjenjem proizvodnje kolagena koji je zaslužan za elastičnost kože. Patel savetuje spavanje na leđima, kako vam lice ne bi bilo u dodiru sa jastukom.

Ne čistite lice

Možda nekad zaboravite da pre spavanja skinete šminku ili se umijete. Ipak, ovaj korak nikako ne bi trebalo da preskačete! Čišćenje lica pre spavanja je nužno kako biste uklonili svu prljavštinu koja se na njemu nakupila tokom dana.

– Ako vežbate, pojačano se znojite ili ne skidate šminku pred spavanje, pore vam ostaju zatvorene. Ako imate masnu kožu i ne operete je pre spavanja, lice će vam biti još masnije – rekla je Patel i dodala da svoje lice svakodnevno čisti kako bi se tokom noći iznova regenerisalo.

Pijete premalo vode

Voda nije važna samo za naš organizam, već ima bitnu ulogu i u nezi kože. Voda je važan deo kože i kad je ne pijemo dovoljno, koža gubi svoju elastičnost i čvrstinu. Takođe, suši se i stari. Patel savetuje šest čaša vode svakodnevno.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter