Izvor:
08.10.2018 u 18:16
0

VAŠ IZGLED POSTAĆE SAVRŠEN: Iskoristite 5 čarobnih namirnica iz kuhinje i napravite 11 kombinacija za lepotu!

Savršeno lice, sjajna kosa i čvrsti nokti ne moraju da budu samo vaše želje, isprobajte ove tretmane i videćete veliku promenu u vašem izgledu

Skupocenu kozmetiku može zameniti sa samo pet namirnica koje se nalaze skoro u svakoj kuhinji. Maslinovo ulje, jaja, limunov sok, jogurt i avokado neguju telo od glave do pete, a važno je samo da ih pomešate u dobroj razmeri.

Maslinovo ulje i avokado imaju vrlo slična svojstva pa ukoliko vam nedostaje avokado možete da ga zamenite maslinovim uljem. Ipak, preporučuje se da koristite prave recepte.

Recepti za lepu kožu

1. Tonik za kožu

Sastojci:

2 jaja

Limun

Priprema:

Od dva jaja odvojite belanca i dodajte im nekoliko kapi isceđenog limunovog soka. Nanesite na lice i ostavite da deluje. Nakon što se maska stvrdne, isperite je mlakom vodom. Ova mešavina će dubinski očistiti pore uključujući i ostatke šminke.

2. Maska za lice

Sastojci:

2 jaja

Jogurt

Priprema:

Umutite belanca i dodaj pet kašika jogurta, pa dobro pomešajte. Mešavinu nanesite na lice i ostavite 10 minuta pre nego što isperete. Belanca će očistiti pore i zategnuti kožu, a jogurt će je nahraniti.

3. Maska za suvu kožu

Sastojci:

Avokado

2 belanca

Priprema:

Izgnjavite polovinu avokada, dodajte mu dva belanca i nanesite na kožu. Ostavite da deluje nekoliko minuta pa isperite mlakom vodom. Belanca će delovati poput tonika i očistiće prljavštinu, dok će avokado hidratizovati kožu i vratiti joj elastičnost.

4. Bogata maska

Sastojci:

Avokado

1 belance

Limun

Priprema:

Izgnjavite jedan zreli avokado, dodajte belance i malo limunovog soka pa dobro promešajte. Nakon toga nanesite na lice i ostavite da deluje 30 minuta.

Proteini i minerali iz belanaca uklanjaju višak masnoće i zatežu pore, limun dubinski čisti i ubrzava obnavljanje kože, a dodatak avokada bogatog vitaminima K i C nahraniće lice.

Recepti za lepu kosu

5. Maska za oštećenu kosu

Sastojci:

Avokado

Jaje

Priprema:

Izgnjavite polovinu zrelog avokada i dodajte jedno žumance, stavite u blender i dobro promešajte. Mešavinu nanesite od korena prema vrhovima kose, stavite kapu za tuširanje i ostavi da deluje bar 15 minuta. Nakon toga kosu operite šampšonom.

Avokado obnavlja ispucale vrhove, dok žumance bogato masnoćama i proteinima deluje kao prirodno hidratantno sredstvo.

6. Dubinska maska

Sastojci:

Maslinovo ulje

Šoljica jogurta

Priprema:

Pomešajte dve do tri kašičice maslinovog ulja sa šoljicom jogurta. Nanesite na kosu od korena do vrhova, stavite kapu za tuširanje i ostavite da deluje pet minuta. Nakon toga operite.

Maslinovo ulje deluje slično kao i avokado i dubinski obnavlja kosu, dok je jogurt bogat belančevinama, vitaminom D i vitaminom B5, odnosno pantotenskom kiselinom koja je sastojak mnogih preparata za kosu.

7. Protiv svrbeža

Sastojci:

Limun

Maslinovo ulje

Voda

Priprema:

Pomešajte polovinu isceđenog limuna, dodajte dve kašike maslinovog ulja i dve kašike vode. Mešavinu umasirajte na mokru kosu i vlasište. Ostavite da deluje 10 do 20 minuta pa isperite.

Limunov sok će očistiti višak masnoća s vlasišta i ublažiti svrbež, dok će maslinovo ulje nahraniti vlasi.

8. Prirodno posvetljivanje

Sastojci:

Limun

Voda

Priprema:

Pomešajte jednu šoljicu isceđenog limunovog soka s 1/4 šoljice vode i stavite u flašicu s raspršivačem. Mešavinu nanesite na kosu, ostavite da deluje 30 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu.

Sunce je vrlo važno zato što će pojačati delovanje limuna, ali s ispiranjem kose limunom treba biti oprezan jer je može oslabiti i učiniti lomljivom, pa se preporučuje da ovaj tretman koristitite najviše jednom nedeljno.

Recepti za nokte

9. Limun

Osim što jača i učvršćuje nokte, limun briše žute mrlje. Dovoljno je da ih potopite u isceđen sok od limuna pomešan s malo vode ili da nokte premažete polovinom limuna i da ga nežno četkicom za zube. Kiselina iz voća ukloniće žute tragove.

10. Maslinovo ulje

Kožica oko noktiju je posebno osetljiva zimi i lako puca. Pomoći joj može maslinovo ulje, a njegova prednost je u tome što hidratizuje i može da se koristi svaki dan.

11. Avokado

Osim maslinovog ulja i limuna, saveznik lepih noktiju je i avokado. On obiluje vitaminima C i E, mononezasićenim mastima, cinkom i kalcijumom, nutrijentima neophodnima za zdrave nokte. Preporučuje se da ga uključite u svakodnevnu ishranu.

Izvor: Espreso
Foto: love Maegan/Flickr/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter