Izvor:
19.06.2018 u 12:55
0

NAMEŠTATE KREVET SVAKOG JUTRA: Prestanite to da radite, razlog je zaista dobar!

Nisu za džabe naše majke i bake posteljinu skidale s kreveta i stavljale na prozor ili balkon kako bi se "provetrila"

"Zatezanje" izgužvane posteljine i pokrivača na krevetu nakon buđenja, mnogima je obavezno. I brojna istraživanja su pokazala da je ta navika dobra za mentalno zdravlje.

Ali, kada je reč o fizičkom zdravlju, čini se da to ipak ne bi trebalo da radimo.

Pokazalo se da je "pametan" potez ostaviti krevet "razbarušen", odnosno, ne navlačiti pokrivač preko njega nakon buđenja. Razlog su grinje. Te gnusne, prostim okom nevidljive životinjice uzročnik su alergije i astme. Hrane se ćelijama naše mrtve kože, a toplo okruženje pogoduje njihovom razmnožavanju. Baš onakvo kako je u krevetu, ispod pokrivača.

Kako biste ih se rešili, barem jednim delom, dobra je odluka da ostavite "neuredan" krevet kako bi grinje bile izložene hladnijoj temperaturi i svežem vazduhu i umrle. Upravo zato su naše majke i bake posteljinu skidale s kreveta i stavljale na prozor ili balkon kako bi se "provetrila".

Ako, kao i mnogi, nemate vremena da ujutru tražite mesto gde biste prostrli celi pokrivač, a da bude na hladnijem vazduhu, ostavite posteljinu "neurednu" kako biste se rešili barem dela grinja, savetuju stručnjaci i poručuju, ako spavate goli, svakako menjajte posteljinu češće, barem dva puta nedeljno.

Izvor: Stil
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter