Izvor:
20.04.2018 u 21:12
0

ALERGIJA: Da li probiotici i izmenjen način ishrane mogu da je izleče?!

Polenska alergija je jedan od pokazatelja slabog imunog sistema, ali balansiranje crevne flore moglo bi da je izleči…

Budi se priroda, zelena i rascvetala. Ali, kao i sve živo, i priroda ume da pokaže jedno od svojih lica – polenske alergije. Tada se bude i naši mehanizmi odbrane.

Imunološki sistem preosetljivih osoba, pogrešno prepoznavajući materije iz okoline kao napadače, reaguje zaštitnički. Taj pokušaj odbrane sopstvenim biohemijskim oružjem, praćen je nizom neprijatnih simptoma od vrlo slabih (kijanje, bistra sekrecija iz nosa, konjuktivit, grebanje grla) do upornog, uznemirujućeg kašlja i otežanog disanja.

ISHRANA I HOLISTIČKI PRISTUP

Polenska alergija je samo jedan od pokazatelja slabog imunog sistema. Da bismo sistem ojačali i podigli na željeni nivo, veoma je važno pozabaviti se balansom naše crevne flore. Zašto? Zbog činjenice da je crevni zid sedište većeg dela imunog sistema čoveka, nesporna postaje činjenica da su način ishrane i neravnoteža crevne flore u neposrednoj povezanosti sa imunološkom zaštitom. Ako je ishrana neadekvatna i postoji disbalans crevne flore, dolazi do lošeg varenja, loše apsorpcije i neodgovarajuće reakcije imunog sistema, pa i do alergija.

Veliko istraživanje koje je napravila PANDA (Probiotics and Allergy) kod osoba koje su patile od sezonskih alergija, dokazalo je da upotreba probiotika u velikoj meri smanjuje intenzitet alergijskih reakcija. Klasična medicina koristi antialergijske lekove koji efikasno uklanjaju alergijske tegobe, blokirajući pritom rad imunološkog sistema. Njihov efekat je privremen, a naredna reakcija može biti još burnija od prethodne.

Ima, međutim, i onih koji će se okrenuti metodama koje stimulišu prirodne isceljujuće snage organizma i kod kojih se postojeća fizička tegoba posmatra kao deo celine ljudskog bića.

Pristup problemima alergije u holističkoj medicini upravo je takav i u potpunosti je individualan – i kod načina ishrane po ličnom testu intoleracije, uz primeni terapijskih procedura iz domena kvantne medicine i u izboru homeopatskog preparata. Cilj takvog tretmana uz nezaobilazno lično angažovanje same osobe, je uspostavljanje balansa na više nivoa što je preduslov isceljenja.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter