Izvor:
16.04.2018 u 15:29
0

DA LI VAM SE ČESTO VRTI U GLAVI: Evo na koju opasnu bolest ukazuje vrtoglavica!

Mnogi zanemaruju vrtoglavicu, a ne znaju da njeno učestalo javljanje može biti simptom da je telo napala opasna bolest,

Stručnjaci ističu da je pojava vrtoglavice često simptom suženja krvnih sudova, odnosno ateroskleroze. U kombinaciji sa mutnim i dvostrukim vidom, kao i sa otežanim pokretanjem ruku i nogu, vrtoglavica može da bude znak začepljenja arterija. Ovako telo reaguje pošto je smanjen dotok krvi u mozak, a ukoliko se ne leči na vreme, ateroskleroza može uzrokovati srčani udar ili zastoj srca.

Pored suženja krvnih sudova, vrtoglavica ukazuje i na mnoga druga oboljenja, kao što su anemija, nizak krvni pritisak, anksioznost, migrena, Menijerova bolest (oboljenje unutrašnjeg uha) i infekcija uveta. Ako često osećate da vam se vrti u glavi, obavezno se obratite lekaru kako biste opasna oboljenja sprečili na vreme.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/ZdravljeBa

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter