Izvor:
15.04.2018 u 22:19
0

Pogrešan izbor društva utiče na zdravlje: Smesta se otarasite ovakvih osoba!

Verovatno vam se dogodilo da vam se neka osoba jednostavno ne dopada, i to bez ikakvog razloga. Ako je neko takav prečesto u vašem društvu, potrudite se da to promenite, savetuju stručnjaci.

Istraživanja su pokazala da kada smo u društvu osobe koja nas iritira, mozak sporije radi, remete se procesi u organizmu, što za posledicu ima glavobolju, nervozu i smanjenu otpornost imunog sistema.

Poznato je da u društvu preuzimamo ponašanja drugih osoba, što se u psihologiji naziva "sindrom ogledala". I to je sasvim u redu kada su oko nas dragi ljudi, ali kada je tu neko ko nas nervira, šteta za zdravlje je višestruka. Ono što se dešava tada je da mi zapravo preuzimamo od tog nekog negativne emocije i prenosimo na sebe "lošu energiju".

Na duge staze to može da ima negativne posledice. Interesantno je, međutim, da se takav efekat ispoljava samo kada smo u društvu neprijatne osobe u slobodno vreme. To znači da kolege koje ne volimo nisu toliko "štetne" po naše zdravlje.

Stručnjaci objašnjavaju da kada ne radimo, nismo usredsređeni na zadatke, više opažamo okruženje, pa ako je u njemu neko ko nam ne prija, mnogo teže to podnosimo.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter