Izvor:
23.03.2018 u 20:50
0

NAPITAK KOJI ĆETE OBOŽAVATI: Pored prijatnog ukusa, smršaćete u rekordnom roku!

Posle novogodišnjih praznika i zimskih meseci, proleće (iako snežno) je vreme kada mnogi razmišljaju o svojim nakupljenim kilogramima kojih se žele rešiti pre leta.

Vežbanje je svakako odličan izbor za celokupno zdravlje, ali osim toga, postoje napici koji mogu "otopiti" kilograme.

Poznato je koliko je piti vodu s limunovim sokom svako jutro na prazan želudac dobro za ljudski organizam. Ali i vodu s kuminom. Prvo je delovanje kumina vezano za rad i zdravlje digestivnog trakta. Ublažava gasove, nadutost i poboljšava rad celog sistema organa za varenje. Odličan je u borbi protiv zatvora i pomaže smirivanju upalnih procesa, bolova i grčeva.

U ajurvedi kumin se smatra odličnim izborom za žensko reproduktivno zdravlje, zdravlje materice i podsticanje laktacije kod dojilja. U tu se svhu savetuje redovno ispijanje čaja od semenki kumina. Deluje na zdravlje kože, smanjuje upale, svrab i iritacije izazvane različitim upalnim stanjima.

Preporuka je piti i čaj i vodu s kuminom i za oralno zdravlje, uklanja zadah i smiruje upalna stanja poput upale desni, grla, krajnika…

Kako pripremiti vodu s kuminom? U Indiji poznata kao Jeera (kumin) voda, smatra se čudotvornim napitkom za ljudski organizam.

Preporuka je piti svako jutro na prazan želudac i već nakon nekoliko dana videćete promene u varenju. Smatra se da se redovnom konzumacijom vode s kuminom na prazan želudac možete rešiti tvrdokorne masnoće u telu već kroz 15 dana.

Dvije kašike semenki kumina (nemojte ga pomešati s kimom) potopite u vodi preko noći. Zbog "otpuštenih" nutritivno zdravih sastojaka u vodu, ona će poprimiti žućkastu boju. Niskokalorični je napitak jer jedna kašika kumina sadrži tek 7 kalorija.

Istraživanja su pokazala i da je kumin bogat antioksidansima, ali i vitaminima A i C i megnezijumom. Reguliše nivo holesterola i čisti telo od toksina.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter