Izvor:
26.06.2016 u 14:29
0

VODITE RAČUNA: Nekoliko loših navika pred spavanje!

San je vrlo važan za zdravlje organizma.

Ukoliko ne možete da zaspite, verovatno imate neke loše navike koje utiču na san. Svi znamo koliko je dobar odmor tokom noći neophodan za normalno funkcionisanje organizma. Dobar san, za zdrav organizam i svež izgled iznosi osam do dest časova. Ako ne možete normalno da zaspite, probajte da promenite loše navike.

Gledanje na sat – često gledanje na sat koliko vam je još ostalo vremena do ustajanja, samo će pojačati nervozu i nemiran san. Zato se opustite.

Spavanje u toploj sobi – pre spavanja gledajte da proluftirate ili rashladite sobu. Idealna temperatura za spavanje iznosi 16 – 18 stepeni.

Ostavljanje svetla – jedna od zanimljivih činjenica jeste ta da dok se nije pojavila sijalica kao izum, ljudi su u proseku spavali deset sati.

Konzumiranje kofeina – izbegavajte unos kafe i drugih pića koja sadrže kofein, posle 17 časova. Da bi se razgradio kofein, ali i njegovi uticaji, potrebno je više od šest sati. Ukoliko imate problem sa nesanicom, stručnjaci savetuju da se potpuno odreknete ili da popijete samo jednu, jutarnju kafu.

Neudobne pidžame – suviše uske pidžame i seksi spavaćice nisu baš najpogodnija odeća za miran san. Uska odeća povećava telesnu temperaturu i to vas može držati budnim.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter