Izvor:
29.03.2017 u 20:21
0

NE MOŽETE BEZ ČOKOLADE: A evo šta radite svom telu kada prestanete da jedete slatko 2 nedelje!

Mnogim ljudima je želja i potreba za slatkim jedna od glavnih prepreka zašto ne mogu imati telo iz snova.

Osim dobroga izgleda, odustajanje od slatkoga ima i niz zdravstvenih dobrobiti.

Prekomerne količine slatkoga nikako nisu dobre za naše zdravlje.

Evo koje su sve dobrobiti uočili kada su se odrekli šećera na samo dve sedmice.

Visina energije je porasla, krvni pritisak i holesterol su se smanjili, struk se smanjio, a čak je i mišićni tonus postao bolji.

1. Osećaćete se manje gladnima
Kada počnete gubiti kilograme, vaši hormoni će prepoznati da se nešto događa. Dijeta bez šećera se temelji na korištenju vlakana kako bi usporila razgradnju ugljenih hidrata u vašem telu. Isto tako, vlakna će vam pomoći da se uvek osećate punima.

2. Stomak će vam postati ravniji
Jedna od prvih stvari koju ćete početi primećivati svakako je ravan stomak. I to u svega nekoliko dana. Unos vlakana, a smanjenje ugljih hidrata, dovešće do toga da će se vaša creva početi da drukčije da rade. Osim toga, uskoro će se početi gubiti masne naslage i primetiti ravniji stomak.

3. Povećaće se mišićna masa
Prerađeni šećer ima i te kakve veze sa sarkopenijom, staračkim slabljenjem, odnosno postupnim gubljenjem mišićne mase. To se događa jer šećer blokira sposobnost tela da sintetizira proteine u mišiće. Smanjenjem unosa šećera održaćete svoje mišiće mlađima i jačima. Na taj ćete način moći smanjiti povrede i postati efektivniji.

4. Porast će vam količina energije
Usporavanjem apsorpcije ugljenih hidrata u telo, učinićete i mozak i telo sitijima. Nećete više posezati za brzim načinima podizanja energije u obliku čokoladica i sl. Nakon što dve sedmice potpuno budete izbegavali šećer, kasnije ih postupno uvodite u svoju dnevnu prehranu. Međutim, nipošto nemojte preterivati i vraćati se na staro.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter