Izvor:
27.02.2017 u 07:27
0

SVAKA ŽENA TREBA OVO DA ZNA: Ovo su najbolji saveti da lakše prebrodite PMS!

Svaka žena zna koliko PMS može biti naporan i težak. Otkrivamo vam šta možete uraditi kako biste olakšali simptome i prebrodili ovaj period prijatnije.

Ovo su neke od najčešćih stvari koje utiču na to da vaš PMS bude još neprijatniji:

Stres

Verovali ili ne, loš dan na poslu može jako uticati na vaš PMS tog meseca. U jednom istraživanju je otkriveno da su žene koje su imale puno stresa na poslu izveštavale da su im simptomi bili mnogo intezivniji nego predhodnog meseca kada nisu bile pod stresom. Potrudite se da izbegavate stresne situacijie i da krenete na jogu ili pak, da sebi ugađate toplim kupkama.

Ugljeni hidrati

Ugljeni hidrati su povezani sa dobijajanjem kilograma, a masne ćelije razvijaju puno estrogena koji je povezan sa jakim simptomima PMS-a. Najgore namirnice su čips, hleb i kukuruz. S druge strane, velika kočličina šećera ima isti uticaj.

Kafa

Previše kafe i energetskih napitaka dovešće vaše raspoloženje u različita stanja. Naučnici su otkrili da je zapravo kofein glavni uzročnik koji dovodi do promene raspoloženja tokom “onih dana”. Ukoliko ste u PMS-u razmislite o tome da smanjite unos kafe i energetskih napitaka.

Manjak seksa

Istraživanja su otkrila da žene koje imaju redovan seks, PMS i ne osete. Razlog je u tome što orgazmi tokom seksa pomažu da uterus bude opušten, a takođe i endorfin se oslobođa što ima povoljan efekat na organizam.

Ne vežbate

Žene koje ne vežbaju, posebno one koje ne praktikuju kardio vežbe, imaju pojačane PMS simptome. Naravno, vežbe utiču i na smanjenje spomenutog stresa, tako da će vam teretana biti od velike pomoći.

Izvor:b92.net
Foto:Twitter/alojz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter