Izvor:
29.11.2019 u 13:50
0

IMA BLAGOTVORNO DEJSTVO: Ruzmarin poboljšava pamćenje, raspoloženje i cirkulaciju! (FOTO)

Mada ruzmarin najčešće koristimo kao začin u ishrani, trebalo bi ga redovno konzumirati u vidu čaja jer je veoma lekovit.

Lista njegovih blagotvornih efekata je dugačka. Poboljšava pamćenje, raspoloženje i cirkulaciju, umanjuje bolove i upalne procese, jača imunitet, dobar je za detoksikaciju organizma, ali i povećanje krvnog pritiska. Čaj od ruzmarina je bogat vitaminima A, B, C, D, E i K. Veoma je moćan antioksidans, ali i kao antibakterijsko i antiseptično sredstvo zbog čega je odličan za prevenciju mnogih bolesti.

Evo i kako da pripremite ovaj čaroban napitak, čija je maksimalna dnevna doza tri šolje. U 250 ml ključale vode stavite nekoliko listova ruzmarina i kuvajte još desetak minuta. Sklonite čaj s ringle, poklopite ga i ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim ga procedite.

Izvor: Novosti.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter